Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2016

Η Ρ. Αντωνοπούλου για τα προγράμματα απασχόλησης νέων

Ράνια ΑντωνοπούλουΜείωση της ανεργίας από τον Ιανουάριο του 2015, δείχνουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη”, του υπουργείου Εργασίας, ανέφερε στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Όπως είπε, ενώ η ανεργία τον Ιανουάριο του 2015 ήταν 25,9% τώρα έχει πέσει στο 24,5%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του “Εργάνη” μέσα στο 2015 δημιουργήθηκαν περίπου 100.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενη ειδικότερα στα ποσοστά της ανεργίας των νέων, είπε ότι στις ηλικίες 15-24 ετών, μειώθηκαν στο 48,6% (από 51,4% το 2014) και στις ηλικίες 25-29 ετών μειώθηκαν στο 34,3%, την ίδια χρονική περίοδο.

Παράλληλα σημείωσε ότι , η  χρηματοδότηση που αναλογεί στην Ελλάδα για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης των νέων ανέργων ανέρχεται στο ποσό των 171,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία με την προσθήκη των πόρων Ε.Κ.Τ. και της εθνικής συμμετοχής αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 393  εκατομμυρίων ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμεύσει σχεδόν το 100% των πόρων που προβλέπει η Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων και ήδη υλοποιούνται συνολικά 4 προγράμματα που αφορούν 54.000 νέους ηλικίας έως 29 ετών συνολικού προϋπολογισμού 197 εκατομμυρίων ευρώ.

Εντός του 2016 θα υλοποιηθούν άλλα 6 προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 185,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα απευθύνονται σε 47.000 νέους ανέργους.
Επομένως, από τα 393 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται για την υποστήριξη των νέων ανέργων τα 382,5 έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευτεί.

Η ερώτηση αναφερόταν συγκεκριμένα στα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Εγγύηση για τη νεολαία», καθώς και στις ενέργειες του Υπουργείου για την άμεση απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων.

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…