Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2020

Η Πορτογαλία θα μετεγκαταστήσει 500 ασυνόδευτους ανηλίκους από την Ελλάδα

Πεντακόσια ασυνόδευτα παιδιά θα μετεγκαταστήσει η Πορτογαλία από την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Πορτογαλίας Εντουάρντο Καμπρίτα, ενώ συμφωνήθηκε ότι η πρώτη ομάδα 25 ανηλίκων θα ταξιδέψει για την Πορτογαλία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και θα ακολουθήσει η σταδιακή μετεγκατάσταση και των υπόλοιπων παιδιών.

 Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου, συμφωνήθηκε επίσης ο καθορισμός “σημείων επαφής” στα δύο υπουργεία που θα παρακολουθήσουν, θα συντονίσουν και θα θέσουν σε εφαρμογή τις πολύπλοκες τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνται.

 Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα για τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ιδιαίτερα της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, προβλέπει την μεταφορά 1.600 ασυνόδευτων παιδιών από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έχει έως τώρα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσοτέρων από δέκα κρατών-μελών.

 Για το θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων, ο κ. Κουμουτσάκος συναντάται σήμερα με τον πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, καθώς η Σερβία έχει επισήμως εκφράσει την πρόθεσή της να υποδεχθεί 50 ασυνόδευτους ανήλικους από την Ελλάδα.

 Τέλος, για τον καλύτερο συντονισμό στο πλαίσιο του σχεδίου μετεγκατάστασης με τις ενδιαφερόμενες για αυτό χώρες, έχουν προγραμματιστεί εντός της ημέρας τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Κουμουτσάκου και με τους υπουργούς Εσωτερικών Ιρλανδίας, Κροατίας και Βουλγαρίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…