Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2022

 Η παγκόσμια διοργάνωση First Lego League στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού

Ένα φεστιβάλ με τεράστιο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες από όλη την Αττική.

Στο First Lego League Expo τα  παιδιά θα επικεντρωθούν στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς επίσης θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους.

Το θέμα του διαγωνισμού φέτος είναι τα μέσα μεταφοράς. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα προγραμματίσουν τα δικά τους ρομπότ πάνω στη θεματική αυτή ενότητα, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση που έχουν αποκτήσει ολόκληρη τη χρονιά.

Παράλληλα με το διαγωνιστικό κομμάτι, στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση νέων τεχνολογιών με καινοτόμες προτάσεις όπως η ρομποτική, η  εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα με live πειράματα.

Ο Διαγωνισμός Ρομποτικής «First Lego League» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 από τις 10:00 – 18:00 στο Κλειστό Γήπεδο Αγίων Αναργύρων, Σοφ. Βενιζέλου & Γ. Παπανδρέου, Άγιοι Ανάργυροι.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2024: Τα καλά νέα για την οικονομία της χώρας δεν συμπεριλαμβάνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τα αιτήματα για την οικονομική επιβίωση των δήμων παραμένουν σε ισχυρή ισχύ και αφορούν την…

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για 2η χρόνια η δράση «Πάμε ανακύκλωση» στα σχολεία της Λέρου

Στη Λέρο, συνεχίζεται για 2η σχολική χρονιά 2023-2024, η δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες…

Ρεπορτάζ 04 Οκτωβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα Δήμου Χαλανδρίου για την «Πρόληψη και μείωση τροφικών απωλειών» – Τα συμπεράσματα

Τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων, στις 29 Σεπτεμβρίου, επέλεξε…