Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2014

Η οικονομική κρίση δημιούργησε 31 εκ. περισσότερους ανέργους παγκοσμίως

anergiaΤριάντα ένα  εκατομμύρια ανέργους δημιούργησε η οικονομική κρίση από το 2008 σε όλο τον κόσμο.  Μόνο το 2013 στις τάξεις των ανέργων έχουν προστεθεί περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων ανέρχεται σήμερα σε 199,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την εργασία που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ.

Η αύξηση των ανέργων, εξηγείται σύμφωνα με την έκθεση, από το γεγονός ότι οι χώρες δεν δημιούργησαν αρκετές θέσεις εργασίας για να απορροφήσουν όλους τους νεοεισερχόμενους.

Το ίδιοι δυσοίωνες είναι σύμφωνα με την έκθεση και οι προβλέψεις για το 2014, καθώς εκτιμάται ότι θα αυξηθεί ο  αριθμός των ανέργων κατά 3,3 εκατομμύρια.

«Μέχρι το 2019, η ανεργία θα φτάσει τα 213 εκατομμύρια» προβλέπει ο διεθνής οργανισμός, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να παραμείνει σε γενικές γραμμές στο σημερινό επίπεδο του 6 % μέχρι το 2017».

Οι περιοχές  Βόρεια Αφρική (12,3 %) και Μέση Ανατολή (11,1%) είναι οι περιοχές που έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας το 2014.

Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το 2014 θα καλύπτει την κεντρική και νότιο – νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπου η ανεργία φτάνει στο 8,3% το 2014.

Η έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αύξηση της  μετανάστευσης λόγω της ανεργίας.

Εκτιμάται πως 231,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν το 2013 σε άλλη χώρα από αυτή που γεννήθηκαν.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 57 εκατομμύρια από το 2000 και το 19% της αύξησης αυτής σημειώθηκε κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι ανεπτυγμένες οικονομίες και η ΕΕ προσέλκυσαν το 51% των μεταναστών.

Στην ετήσια έκθεση, οι εμπειρογνώμονες της ΔΟΕ σημειώνουν, ότι η μεσαία τάξη έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω της δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Η μεσαία τάξη είναι πλέον το 44,5% του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ πριν από δυο δεκαετίες ήταν το 20% .

Μεταξύ του 1980 και του 2011, το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε κατά μέσο όρο 3,3% ετησίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, έναντι 1,8% στις βιομηχανικές χώρες.

Ωστόσο, το 85% του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες θα εξακολουθεί να ζει το 2018 κάτω από αυτό που θεωρείται το όριο της φτώχειας στις ΗΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Νοεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση οικονομικών επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές

Την εφαρμογή μέτρων και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές,…

Ρεπορτάζ 20 Νοεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Φυλής

Για τον κίνδυνο τηλεφωνικής απάτης ενημερώνει ο Δήμος Φυλής τους πολίτες της περιοχής του. Όπως…

Ρεπορτάζ 20 Νοεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος

Επεκτείνονται από το 2025 οι παρεμβάσεις για την εύρεση προσιτής στέγασης και την αύξηση του…