Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2022

Η Κρήτη θα υποδεχθεί 1.000 φοιτητές Erasmus από 40 χώρες

Η περιφέρεια Κρήτης θα υποδεχθεί και φέτος το «The crete trip 2022»τη θεσμοθετημένη διοργάνωση του Δικτύου Φοιτητών Erasmusη οποία συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας στην Κρήτηαλλά «κάθε φορά παραμένει ανεπανάληπτη και μοναδική εμπειρία για τους νέους που συμμετέχουν»όπως δηλώνουν οι διοργανωτές. 

Το The Crete Trip αποτελεί έναν ιδιαίτερο θεσμό τόσο για το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus όσο και για τους ίδιους τους διεθνείς φοιτητές της χώρας μας που τα τελευταία χρόνια η πολύτιμη συνεισφορά και στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης βοήθησε αρκετά στην άνθησή του

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκαν χθες τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, οι υπεύθυνοι της φετινής διοργάνωσης Ειρήνη Καπνισάκη Εθνική Συντονίστρια και Γιάννης Παγουλάτος, υπεύθυνος εκδηλώσεων. Ενημέρωσαν για το ταξίδι και επιβεβαίωσαν τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε μια πρωτοβουλία που μέσα από την ταξιδιωτική εμπειρία, ενισχύει τη γνώση της κοινής πολιτισμικής κληρονομιάς και την κατανόηση της ποικιλομορφίας.  

Το «The crete trip 2022» είναι η πρώτη διοργάνωση μετά την πανδημία και θα πραγματοποιηθεί για 10η  χρονιά φέτος στην Κρήτη συμβάλλοντας σημαντικά στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του πολιτισμού της Κρήτης, ειδικά στο κρίσιμο κοινό των νέων όλου του κόσμου.

Φέτος θα συμμετέχουν 1.000 φοιτητές από 40 περίπου χώρεςοι οποίοι θα ζήσουν και θα γνωρίσουν το νησί από 11 έως 15 Μαΐου 2022.

Η φετινή διοργάνωση ταυτίζεται με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022 και η Περιφέρεια Κρήτης, όπως τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης, στηρίζει με μεγάλη χαρά και τη φετινή διοργάνωση γιατί έχει πίστη στη δύναμη των νέων. «Στηρίζουμε τους πρωταγωνιστές του αύριο για να γίνουν ισχυροί οδοιπόροι στο ευρωπαϊκό τους ταξίδι», ανέφερε, συγχαίροντας τους διοργανωτές. 

Η Ειρήνη Καπνισάκη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη διαχρονική στήριξη και είπε πως φέτος θα έλθουν περισσότεροι από 1.000 φοιτητές στο μοναδικό ταξίδι της Κρήτης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 20 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Ψηφιοποίηση αρχείων και συλλογών του Δήμου σε Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη

Νέα χρηματοδότηση, για μια ακόμη διεκδίκησή του, εξασφάλισε ο Δήμος Χανίων μέσω της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. για…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 10 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία της Διαβαλκανικής Οινικής Διαδρομής

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι δήμοι Δράμας, Αριστοτέλη και ο δήμος Τσάρεβο της Βουλγαρίας με σκοπό…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Κουζίνες της φύσης” για δημιουργικό παιχνίδι στον 1ο και τον 5ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα

Με δυο ξεχωριστές παιδικές γωνιές, γνωστές ως κουζίνες της φύσης ή λασποκουζίνες εμπλουτίστηκαν οι αυλές…