09 Ιουνίου, 2021

Η κινητικότητα αδειάζει τους δήμους

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου μετέφερε για μια ακόμη φορά, στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, την αγωνία πολλών δημάρχων για την αποψίλωση των δήμων από εξειδικευμένο προσωπικό, την ώρα που νέες αρμοδιότητες έρχονται να αυξήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμιασε πως “πρέπει να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας  για κινητικότητα χωρίς όρους. Οι δήμοι αδειάζουν. Μας πνίγουν προθεσμίες και χωρίς προσωπικό δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Θα το θέσουμε και πάλι στην ηγεσία του υπουργείο  Εσωτερικών ότι αν δεν μπορεί να εξαιρεθεί η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού τουλάχιστον να γίνεται με όρους που δεν θα αδειάζει τους δήμους”.

Επιστολή στον ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική ενημερότητα των Δήμων

Υπάρχουν πολλοί Δήμοι που δεν μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω λάθους στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.
Από πέρσι ο ΕΦΚΑ ενημέρωσε την ΕΑΠ για αλλαγή των κωδικών. Η ΕΑΠ με τη σειρά της θα έπρεπε να ενημερώσει τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας. Εκεί υπήρξε μια παρανόηση με αποτέλεσμα κάποιοι Δήμοι να πληρώνουν μεν αλλά σε λάθος κωδικούς. Έτσι δημιουργείται πρόβλημα στην ικανότητα λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η ΚΕΔΕ θα αποστείλει επιστολή προς τον ΕΦΚΑ, ζητώντας να υπάρξει μια άμεση λύση προκείμενου οι Δήμοι να μπορούν να έχουν ενημερότητα ώστε να μπορούν να λαμβάνουν χρήματα από ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα απρόσκοπτα.

Οι δήμοι πρέπει να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των δεδομένων από την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τετραγωνικών.

Ο  πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε όσους δήμους έχουν καθυστερήσει να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική Πλατφόρμα Τετραγωνικών καθώς έτσι θα μπορέσουν να έχουν επιπλέον έσοδα στα ταμεία τους. Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου.
«Παρά τη δυσκολία της συγκυρίας που λόγω της πανδημίας δουλεύαμε με λιγότερο προσωπικό είναι σημαντικό να τρέξουν οι διαδικασίες, πέρα από τη συμβατική μας υποχρέωση, είναι χρήματα που θα μπαίνουν στα ταμεία μας. Ακόμη κι αν ζητήσουμε παράταση, θα είναι μικρή και σίγουρα η τελευταία. Πρέπει να κινητοποιηθούμε.Και μετά πρέπει να συζητήσουμε με το Υπουργείο την επόμενη μέρα της πλατφόρμας. Μια δουλειά που έκανε η ΚΕΔΕ με την ΑΑΔΕ, το Υπ. Εσωτερικών, την ΓΓΠΣ, και τον ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει την εκμεταλλευτούμε και να ξανανοίξει, έστω όχι και με 100% απόσβεση των προσαυξήσεων αλλά με μια σταδιακή αποκλιμάκωση των προσαυξήσεων. Είναι πολλοί οι δημότες που δεν πρόλαβαν να τακτοποιήσουν τα ακίνητά τους”..

Η ΚΕΔΕ και ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) πέτυχαν την αλλαγή του νομοσχεδίου για τον Ιαματικό Τουρισμό

Ο πρόεδρος του ΣΔΙΠΕ, και Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, ενημέρωσε το ΔΣ της ΚΕΔΕ ότι οι προσπάθειες του Συνδέσμου αλλά και της ΚΕΔΕ απέδωσαν καρπούς και το αρχικό νομοσχέδιο άλλαξε με αποτέλεσμα να υπάρχει ικανοποίηση στους Δήμους Ιαματικών Πηγών που βλέπουν ότι λύνονται προβλήματα που θα οδηγήσουν σε αναπτυξιακή πορεία τους σχετικούς Δήμους. Μαζί με τον Γ.Γ του Συνδέσμου, Μάρκο Δανά, αναφέρθηκαν σε κάποιες επισημάνσεις που οφείλεται να ληφθούν υπόψη και ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ για τη συμβολή της.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

Είναι σημαντικό ότι έγιναν κατανοητά τα αιτήματα του Συνδέσμου και της ΚΕΔΕ. Είχαμε μια καλή συνεργασία και χωρίς παιχνίδια κάτω από το τραπέζι και τα δίκαια αιτήματα μας που ήταν και πλήρως τεκμηριωμένα έγιναν δεκτά και το νομοσχέδιο άλλαξε. Θέλω να τονίσω την καλή συνεργασία που είχαμε με τον Υπουργό Τουρισμού που κατάλαβαν τις ανάγκες που ταιριάζουν σε μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι ΑΠΕ που είναι μικρότερες των 500 KW

Η διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μικρότερη από 500 KW, συνιστά αγροτική εκμετάλλευση για τους σκοπούς…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 24 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapit test από τον ΕΟΔΥ σε 142 σημεία της επικράτειας

Σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κλιματιζόμενος χώρος για την προστασία των δημοτών από τις υψηλές θερμοκρασίες

Κλιματιζόμενο χώρο θα λειτουργήσει για τους πολίτες, ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός του,…