Πρεμιέρα του φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, Μία ιστορία, Πέντε συν ένας Πολιτισμοί» με μια έκθεση όπου στο επίκεντρο της βρίσκεται ο Ερωτόκριτος.
Πρόκειται για μία έκθεση ζωγραφικής με θέμα ένα εμβληματικό κείμενο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, που αποτελεί σταθμό στη λόγια και τη λαϊκή παράδοση της Κρήτης: τον «Ερωτόκριτo» του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Η έκθεση αποτελείται από έργα 47 σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών. Η επιμέλεια ανήκει στην ιστορικό τέχνης Ίριδα Κρητικού. Επιπλέον στην οργάνωση συμμετέχουν 20 σπουδαστές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την επιμέλεια του καθηγητή χαρακτικής Μανόλη Γιανναδάκη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Αυγούστου..