Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2023

«Η “Αργυρίτις Γη” του Λαυρίου και η “εν Σαλαμίνι” Νικηφορία. Η Λαυρεωτική άλλοτε και τώρα»- Ηλεκτρονική έκδοση του δήμου

Μια  πρωτότυπη επετειακή ηλεκτρονική έκδοση «Η “Αργυρίτις Γη” του Λαυρίου και η “εν Σαλαμίνι” Νικηφορία. Η Λαυρεωτική άλλοτε και τώρα», που περιλαμβάνει την ιστορία χιλιάδων ετών του Λαυρίου είναι ήδη γεγονός!

Πρόκειτια για ένα σπονδυλωτό ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book), που αποτελεί το πρώτο της νέας ψηφιακής σειράς των εκδόσεων του Δήμου Λαυρεωτικής, φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει μέσα από τα άρθρα του στην ιστορική και πανέμορφη Λαυρεωτική. Πρόκειται για μια νέα  πρωτοβουλία του δήμου που στοχεύει στην απρόσκοπτη και ελεύθερη διάδοση και προβολή της πλούσιας ιστορικής διαδρομής του τόπου.

Η τιμητική αυτή έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 2500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μία από τις πλέον ένδοξες στιγμές της αρχαίας Ελλάδος και του Ελληνισμού. Ήταν η περίτρανη νίκη, πάνω στην οποία θεμελιώθηκε η επικράτηση του πολιτισμού κατά της απολυταρχίας και της βαρβαρότητας. Μια εμβληματική νίκη που στηρίχθηκε αναμφίβολα στην συμβολή του μεταλλευτικού Λαυρίου.

Στην πρωτότυπη αυτή επετειακή ηλεκτρονική έκδοση περιλαμβάνεται μία σειρά άρθρων με ευρεία θεματολογία με σημείο αναφοράς τη Λαυρεωτική Γη, στο πλαίσιο ενός κοινού ευρύτερου στόχου που είναι η ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που μας κληροδότησε το αρχαίο και νεότερο γεω-μεταλλευτικό Λαύριο/Λαυρεωτική και αγκαλιάστηκε πρόσφατα με πανηγυρικό τρόπο από την οικογένεια της UNESCO.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ευχαριστεί «τους  -εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας- συμμετέχοντες Έλληνες και ξένους επιστήμονες και ερευνητές, που συνέβαλαν με τα άρθρα τους και ιδιαίτερα τους επιστημονικούς υπεύθυνους και συντονιστές του όλου εγχειρήματος που με την απολύτως εθελοντική και αφιλοκερδή προσπάθειά τους, παρέδωσαν ένα επιστημονικά και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα ώστε να εναρμονίζεται πλήρως με το μοναδικό παγκοσμίως πολυεπίπεδο χαρακτήρα της Λαυρεωτικής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενεργειακή μετάβαση από τη Μινώα Ενεργειακή

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Από το 2015 που άρχισε το πρόγραμμα ενημερώσεων στα σχολεία και μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 26 Ιανουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ToNoWaste – Οι δράσεις που θα υλοποιήσει το Χαλάνδρι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος

Στη γενική συνέλευση του ευρωπαϊκού έργου ToNoWaste, που πραγματοποιήθηκε 15 – 17 Ιανουαρίου στην Αυστριακή…