Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2019

ΓΣΕΕ: Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων

Την στήριξή της στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, «οι οποίοι αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους», εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, «η εμπρόθεσμη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών ενός εκάστου εργαζομένου αποτελεί υποχρέωση του κάθε εργοδότη και φυσικά αυτονόητη υποχρέωση και της πολιτείας, η οποία πρώτη οφείλει να δίνει το παράδειγμα του συνεπή εργοδότη. Οι συμβασιούχοι στη σχολική καθαριότητα, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, βρίσκονται σε πολυετή ομηρεία ενός στρεβλού εργασιακού καθεστώτος. Ο διαχρονικός τους αγώνας για μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πρέπει να βρει ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Τέλος, η Συνομοσπονδία ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα για συνάντηση, δεκάδων σωματείων, Εργατικών Κέντρων και της Ομοσπονδίας του κλάδου και να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…