Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2021

Γρεβενά: Πρώτη πόλη στην Ελλάδα με εγκεκριμένο ΣΒΑΚ

Το ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών, είναι και επισήμως το πρώτο στη χώρα που εγκρίθηκε παίρνοντας ΦΕΚ, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.326035/17.11.2021 (ΑΔΑ:ΩΜΣΡ465ΧΘΞ-ΠΘΑ) Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 5756/Β/10.12.2021), υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η σχετική δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, κοινοποιήθηκε στη Δημοτική Αρχή, με συγχαρητήριο μήνυμα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Η πανελλήνια αυτή επιτυχία του Δήμου Γρεβενών είναι το αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης και συλλογικής δουλειάς που έγινε τα τελευταία χρόνια από πλευράς μας για την καλύτερη προεργασία και τελική εκπόνηση του οριστικού μας Σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα», τονίζει ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, υπογραμμίζοντας ότι «ο Δήμος Γρεβενών μπορεί πλέον, στην επόμενη προγραμματική περίοδο, να διεκδικήσει περαιτέρω κρίσιμους πόρους του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση κομβικών αστικών αναπλάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις και τα έργα του ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών αφορούν, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, τη βελτίωση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και βεβαίως τη διευκόλυνση πεζών, ποδηλατών και ΑμεΑ.

Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός του Σχεδίου, ενθαρρύνει δυναμικά τη στρατηγική και το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση της μεγάλης ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Γρεβενίτη-Δοξανίτη, η οποία με την αποπεράτωσή της θα αποτελέσει ένα έργο-σταθμό για την πόλη των Γρεβενών.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όσες και όσους συνέβαλαν στη σπουδαία αυτή απόφαση για τα Γρεβενά, ξεκινώντας από την ομάδα εργασίας και φθάνοντας στον συντοπίτη μας Δυτικομακεδόνα Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο», καταλήγει ο κ.Δασταμάνης.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Γρεβενών  στην ιστοσελίδα του  (www.dimosgrevenon.gr).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…