Άρθρο Localit 01 Μαρτίου, 2022

Γρεβενά: Επιστολή Δασταμάνη στo ΥΠΕΝ για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος σε οικισμούς του Δήμου

Την άμεση και ουσιαστική επίλυση των συνεχών προβλημάτων ηλεκτροδότησης που σημειώνονται σε πολλούς οικισμούς του Δήμου Γρεβενών με κάθε κακοκαιρία, ανεξαρτήτου έντασης, ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Δασταμάνης,

Μάλιστα, ο κ. Δασταμάνης επισημαίνει στο αίτημά του ότι πλέον η οργή μόνιμων κατοίκων και τοπικών επιχειρηματιών έχει ξεχειλίσει καθώς οι αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος προκαλούν οξύτατες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες, με αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Δασταμάνη προς το ΥΠΕΝ με αποδέκτες τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών κα Αλεξάνδρα Σδούκου, τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση, αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας γνωρίσουμε εγγράφως ότι δεχόμαστε συνεχή και απολύτως δικαιολογημένα παράπονα από δημότες και προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Γρεβενών, για συχνές και διαρκείς βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής μας.

Οι βλάβες αυτές παρουσιάζονται σχεδόν σε κάθε κακοκαιρία, ανεξαρτήτου έντασης και ιδίως στην περίπτωση των χιονοπτώσεων που είναι κάτι σύνηθες στην περιοχή μας.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι οι πολύωρες και επαναλαμβανόμενες διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε πάρα πολλούς οικισμούς του Δήμου μας, με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τη θέρμανσή τους, την ανάπτυξη – στήριξη του χειμερινού τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, τις τυχόν καταστροφές εξοπλισμού από την αυξομείωση τάσης, καθώς και την δυνατότητα λειτουργίας συσκευών παροχής οξυγόνου σε ασθενείς, που λαμβανομένου υπόψη του γηρασμένου πληθυσμού των χωριών μας, είναι σχετικά αυξημένος.

Παρά το ότι είμαστε σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με το σύνολο των εργαζομένων του τοπικού ΔΕΔΔΗΕ, στους οποίους παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και από την πλευρά τους υπερβάλουν εαυτούς για την αποκατάσταση των βλαβών, δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό με την οργή πλέον κατοίκων και επιχειρηματιών να ξεχειλίζει.

Απευθυνόμαστε σε σας, πιστεύοντας ότι θα επιληφθείτε προσωπικά του ζητήματος προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες κατευθύνσεις – λύσεις ώστε αυτό το απαράδεκτο για την εποχή μας ζήτημα να μην παρουσιαστεί ξανά.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, παραμένοντας πάντα στη διάθεση σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…