Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2023

Γλυφάδα: Πρόγραμμα δωρεάν διανομή βρεφικών ειδών σε ευάλωτες οικογένειες

Ο Δήμος Γλυφάδας και το Τμήμα Πρόνοιας Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων εντάχθηκαν και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Baby Bank» το οποίο υλοποιεί η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑμΚΕ) «Φαιναρέτη».

Το «Baby Bank» είναι ένα πρόγραμμα συλλογής και δωρεάν διανομής βρεφικών ειδών και εξοπλισμού (καρότσια, κούνιες, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια κ.ά.) για βρέφη, νήπια και παιδιά από 0 έως 5 ετών και αποσκοπεί στην ανακούφιση ευάλωτων οικογενειών από τα ιδιαίτερα αυξημένα έξοδα των πρώτων ετών της γονεϊκότητας.

Παράλληλα, μέσα από την επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απαραίτητων ειδών για την ομαλή ανάπτυξη των βρεφών, νηπίων και παιδιών το πρόγραμμα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί την αλληλεγγύη μεταξύ των γονέων και το πνεύμα εθελοντισμού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έγκυες, νέες μητέρες, νέους πατέρες και παιδιά από 0 έως 5 ετών που βρίσκονται σε δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, σε κίνδυνο φτώχειας ή οικογένειες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Θα λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των φορέων Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας, όπου οι οικογένειες θα μπορούν να απευθύνονται για να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και για την καταγραφή των εκάστοτε αναγκών τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Την ευθύνη και τον συντονισμό έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2109647021, 2109608973

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορίστηκαν οι περιφεφειακοί δρόμοι ευθύνης καθαριότητας των δήμων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 6710 Τεύχος Β’ 29 Νοεμβρίου 2023 η απόφαση Αριθμ. 102832…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση 2-6 μηνών και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Σε παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών από 2 έως και 6 μήνες για τους πληγέντες…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τροπολογία για παράταση υποβολής “πόθεν έσχες”

Με Τροπολογίαπου εισάγεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων – Ενσωμάτωση…