Άρθρο Localit 20 Αυγούστου, 2014

Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στο Κολυμβάρι

Γιορτή Ελιάς και ΛαδιούΓιορτή Ελιάς και Λαδιού διοργανώνουν στο Κολυμβάρι, στις 23 και 24 Αυγούστου, ο Δήμος Πλατανιά, και το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ορθόδοξο Ακαδημίας Κρήτης και τελεί  υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α’.

Η εκδήλωση το Σάββατο περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων  συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις δυνατότητες βελτίωσης των ελαιοκομικών προϊόντων, με ελεύθερη συμμετοχή αγροτών, ελαιουργών, τυποποιητών και ειδικών. Παράλληλα θα παρουσιαστεί το βιβλίου του δρ. Κ. Χαρτζουλάκη, με τίτλο  «Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς»

Στο χώρο του συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, βιβλίων και φωτογραφίας με θέμα την ελιά.  Το ίδιο βράδυ θα διοργανωθεί παραδοσιακό κρητικό γλέντι στο χωριό Καρρές Κολυμβαρίου, διοργανωμένη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ραδάμανθυς” του χωριού Καρρές.

Τη δεύτερη ημέρα της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού, θα γίνει σειρά ομιλιών για την παρουσία του ελαιόλαδου στη θρησκεία και τον πολιτισμό της ελιάς στην Κρήτη, ενώ το απόγευμα θα γίνει διαγωνισμός μαγειρικής ντόπιων πιάτων με τη χρήση ελαιόλαδου. Στο διήμερο των εκδηλώσεων θα γίνουν επισκέψεις στο Μουσείο Ελιάς Βουβών και σε μονάδες τυποποίησης ελαιόλαδου.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αρταίων: Ρύθμιση για την καταβολή παλαιών οφειλών στις σχολικές καθαρίστριες

«Παράσταση» διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, οι σχολικές καθαρίστριες αορίστου χρόνου, διεκδικώντας την…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανώτατο επίδομα θέρμανσης και πλαφόν στα εμπορικά καυσόξυλα ζητά ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου

Τα τζάκια και οι σόμπες έχουν ήδη ανάψει στα σπίτια στο Νευροκόπι της Δράμας, ενώ…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣτΕ: Άκυρη η μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων “Βοήθεια στο Σπίτι»: Τραγική και απαράδεκτη η απόφαση, δεν…