Άρθρο Localit 23 Νοεμβρίου, 2022

«Γίνε η Δύναμή σου»: Εκστρατεία ενημέρωσης Δήμου Κοζάνης για τη βία κατά των γυναικών με αυτοκόλλητα σε καταστήματα

Μία σημαντική πρωτοβουλία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, ξεκινά σημειολογικά την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στην προσπάθεια προσέγγισης οποιαδήποτε γυναίκας μπορεί να χρειάζεται βοήθεια και υποστήριξη, πρόκειται να τοποθετηθούν  ενημερωτικά αυτοκόλλητα σε καίρια σημεία (γυναικείες τουαλέτες, γυναικεία δοκιμαστήρια ρούχων κ.α.) των καταστημάτων εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων γυναικείων ενδυμάτων.

Η πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων του Δήμου Κοζάνης, απευθύνεται  σε γυναίκες που χρειάζονται υποστήριξη. Μέσα στις συνθήκες ιδιωτικότητας που παρέχουν τα συγκεκριμένα περιβάλλοντα, οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα μπορέσουν να πάρουν τα στοιχεία επικοινωνίας αναφορικά  με τις δομές που λειτουργούν στην πόλη της Κοζάνης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών: του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κοζάνης του Κ.Ε.Θ.Ι. και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κοζάνης.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης και το Σωματείο Εστίασης Κοζάνης «Ερμής», η συμμετοχή των οποίων έχει καθοριστική σημασία στη μετάδοση του μηνύματος προς τις γυναίκες κάθε ηλικίας της τοπικής κοινωνίας. Τα καταστήματα των μελών των δύο συλλόγων θα αποτελέσουν τον «αγγελιοφόρο» του μηνύματος, και θα συμβάλουν ουσιαστικά στον αγώνα για μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις και βία.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή»

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», με…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνικός έλεγχος Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Διονύσου τη Δευτέρα 12/12

Τεχνικός έλεγχος και δοκιμαστική ήχηση, 8 ηλεκτροκίνητων και 8 χειροκίνητων σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί στον…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεισφορά τροφίμων για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» του Δήμου Σκύδρας

Στο πνεύμα και στο κλίμα των Αγίων Ημερών και στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων…