Άρθρο Localit 09 Δεκεμβρίου, 2016

Γιάννης  Μουζάλας: «Καλή και ισορροπημένη» η πρόταση της Κομισιόν για επανέναρξη του κανονισμού του Δουβλίνου

ΜΟΥΖΑΛΑΣ«Kαλή και ισορροπημένη» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σταδιακή επανέναρξη του κανονισμού του Δουβλίνου, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το οποίο θα επικεντρωθεί στην υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

«Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου», δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι όλα τα κράτη-μέλη με υπεύθυνο και εποικοδομητικό τρόπο θα συμβάλουν στην εξεύρεση μιας κοινής λύσης.

«Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, γιατί δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, εξηγώντας πως αν η ΕΕ είχε ένα κοινό σύστημα ασύλου πριν από μερικά χρόνια, δεν θα αντιμετώπιζε αυτή την τεράστια πίεση με το μεταναστευτικό. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ και έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «Έφτασε η ώρα να τρέξουμε το τελευταίο μίλι για να υιοθετήσουμε μια κοινή πολιτική ασύλου».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…