Άρθρο Localit 16 Οκτωβρίου, 2018

Γερμανικές αποζημιώσεις και τουρισμός στη συνάντηση περιφερειάρχη Κρήτης με τον Γερμανό πρέσβη

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που είναι αίτημα του ελληνικού λαού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας, έθεσε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα Γιενς Πλότνερ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γερμανός αξιωματούχος στην περιφέρεια Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης μίλησε για το πάνδημο και δίκαιο αίτημα της κρητικής και της ελληνικής κοινωνίας, κάνοντας αναφορά και στην πρόσφατη συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών και στο διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο την προώθηση του τουρισμού της Κρήτης στην μεγάλη αγορά της Γερμανίας. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ιστορία, τον πολιτισμό και στις δυνατότητες ανάπτυξης του νησιού, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός. Επίσης συζητήθηκαν η προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά και οι συνεργασίες στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας.

Στη συνάντηση του Γερμανού Πρέσβη με τον περιφερειάρχη παρόντες ήταν επίσης η επίτιμη πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη Μαριάννα Ζουριδάκη και ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Πλότνερ επισκέφθηκε την περιφέρεια στο πλαίσιο της παρουσίας του σε τιμητική εκδήλωση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης που πραγματοποιείται  στο Ηράκλειο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…