Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2015

Γερμανία: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενόψει του G7

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν στο γερμανικό θέρετρο Γκάρμις- Παρτενκίρχεν, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν, ενάντια στη Σύνοδο της ομάδας των 7 οικονομικά ισχυρότερων χωρών G7, που ξεκινά αύριο σε κοντινό πολυτελές ξενοδοχείο.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ξέσπασαν συγκρούσεις και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε. Η αστυνομία υπολογίζει τον αριθμό των διαδηλωτών στους 3.600 ανθρώπους ενώ οι διοργανωτές της κινητοποίησης εκτιμούν ότι τουλάχιστον 4.500 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Τουλάχιστον 17.000 Γερμανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του χώρου της συνόδου στις βαυαρικές Άλπεις και άλλοι 2.000 Αυστριακοί αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή στα σύνορα.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τους ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύριο σε μία σύνοδο που αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η μάχη για την αντιμετώπιση των πανδημιών, το Μεσανατολικό και η κρίση στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Εκτός Συνόρων 12 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 18 αθλητές ο Δήμος Ήλιδας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χουαλιέν…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…