Άρθρο Localit 01 Μαρτίου, 2023

Γερμανία: Ο σύζυγος της δημάρχου του Βερολίνου κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος του κρατιδίου

Franziska Giffey δήμαρχος ΒερολίνουΑντιμέτωπη με κατηγορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του συζύγου της στη διοίκηση του Βερολίνου βρίσκεται η Κυβερνήτης Δήμαρχος Φραντσίσκα Γκίφαϊ (SPD), εν μέσω διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στο κρατίδιο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, ο Κάρστεν Γκίφαϊ εργαζόταν ως επίσημος κτηνίατρος στην Κρατιδιακή Κυβέρνηση Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Βερολίνο, αλλά υποχρεώθηκε σε παραίτηση, έπειτα από καταγγελίες για απάτη. Ο κ. Γκίφαϊ φέρεται να έλεγε συστηματικά και συνειδητά ψέμματα σχετικά με τις ώρες εργασίας του και τις αναφορές εξόδων από τα ταξίδια του. Το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του, εκτιμώντας τη ζημιά που είχε προκαλέσει σε περισσότερα από 3000 ευρώ. Όπως επισημαίνει το περιοδικό, ο Κάρστεν Γκίφαϊ έδωσε το 2016 τουλάχιστον 54 διαλέξεις και σεμινάρια κατά τις επίσημες ώρες εργασίας του και κατηγορήθηκε για συνολικά 151 ώρες αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία του. Η δικαστική διαδικασία σταμάτησε τελικά έναντι προστίμου 10.000 ευρώ. Τώρα ο κ. Γκίφαϊ εργάζεται και πάλι ως κρατιδιακός κτηνίατρος, όχι πλέον στο Βερολίνο, αλλά στη Σαξονία – ‘Ανχαλτ.

Η κυρία Γκίφαϊ, μετά την ήττα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στις κρατιδιακές εκλογές της 12ης Φεβρουαρίου, προσπαθεί να εξασφαλίσει τη συνέχιση του συνασπισμού SPD, Πρασίνων και Αριστεράς με την ίδια επικεφαλής. Τη συνεργασία με τους Πράσινους επιδιώκει την ίδια ώρα και ο νικητής των εκλογών, Κάι Βέγκνερ από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ΤΑ 18 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γερμανία: Στην Πίρνα της Σαξονίας εξελέγη ο πρώτος δήμαρχος με την υποστήριξη του ακροδεξιού κόμματος AfD

Ο Τιμ Λόχνερ έγινε χθες, Κυριακή, ο πρώτος δήμαρχος γερμανικής πόλης ο οποίος εκλέγεται με…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 24 Αυγούστου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίλυση της υπόθεσης Μπελέρη ζητά το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών

Την ελπίδα για ταχεία επίλυση της υπόθεσης του Φρέντι Μπελέρη, ώστε να μπορέσει να ορκιστεί…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 17 Ιουλίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισπανία: Ποδηλατόδρομοι, λεωφορειολωρίδες και ζώνες χαμηλών εκπομπών στο στόχαστρο των πόλεων όπου κυβερνά η δεξιά σε συνεργασία με το ακροδεξιό Vox

Θέλοντας να υπογραμμίσει τα ‘πράσινα’ διαπιστευτήρια της πόλης Βαγιαδολίδ, η υπουργός Περιβάλλοντος της Ισπανίας Τερέσα…