Άρθρο Localit 28 Μαΐου, 2020

Γερμανία: “Μεγάλη ανησυχία” προκαλεί η αύξηση εγκλημάτων με ακροδεξιό κίνητρο, δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ

Την «μεγάλη» ανησυχία του για την αύξηση των εγκλημάτων με ακροδεξιό υπόβαθρο εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, επισημαίνοντας ότι αυτού του είδους οι πολιτικά υποκινούμενες εγκληματικές ενέργειες ξεπερνούν πλέον το 50% του συνόλου τέτοιων εγκλημάτων.

«Οι αριθμοί μας προκαλούν ανησυχία, μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ και πρόσθεσε ότι «η μεγαλύτερη απειλή, όπως και στο παρελθόν, είναι η απειλή από τα δεξιά». Σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά τα εγκλήματα με πολιτικό υπόβαθρο αυξήθηκαν το 2019 κατά 14.2%, με τα περισσότερα να αφορούν την ακροδεξιά, ενώ την μεγαλύτερη αύξηση, κατά 23,7%, σημειώνουν οι εγκληματικές ενέργειες από υποστηρικτές της ακροαριστεράς.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανέδειξε ακόμη το γεγονός ότι τα εγκλήματα από αντισημίτες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στατιστικά. Ταυτόχρονα, μείωση καταγράφεται στα εγκλήματα που έχουν ως κίνητρο ξένη ιδεολογία ή θρησκευτικό υπόβαθρο. Επιπλέον, το 40% των πολιτικών αδικημάτων χαρακτηρίζονται ως «περιπτώσεις προπαγάνδας», με χαρακτηριστικότερες αυτές της δημόσιας επίδειξης συμβόλων όπως η σβάστικα.

«Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίζουμε με την μεγαλύτερη δυνατή εγρήγορση», είπε ο Χορστ Ζεεχόφερ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία χρόνια η ακροδεξιά «έχει αφήσει σημάδια αίματος» σε όλη τη χώρα. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με περιστατικά υποβάθμισης ακροδεξιάς βίας από την Αστυνομία κατά το παρελθόν, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι αρχές «δεν είναι τυφλές από το δεξί μάτι», αναφερόμενος συγκεκριμένα και στην παρακολούθηση οργανώσεων της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερη μνεία επιφύλαξε και στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ», εξηγώντας ότι οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την ανάκληση αδειών οπλοφορίας των μελών της συγκεκριμένης ομάδας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…