Άρθρο Localit 10 Απριλίου, 2016

Γερμανία: Φόβους για επιθέσεις του ISIS εκφράζουν οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας

Επιθέσεις εντός της Γερμανίας επιδιώκει να εκτελέσει το Ισλαμικό Κράτος και η κατάσταση ασφαλείας είναι «πολύ σοβαρή», υποστηρίζει σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδας Βελτ αμ Ζόνταγκ,  ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν , προσθέτοντας πως δεν είναι εν γνώσει  κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου δράσης των τρομοκρατών.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της BfV δηλώνει πως η οργάνωση θέλει μεν να πλήξει τη Γερμανία, ή στόχους γερμανικών συμφερόντων, αλλά προσθέτει «προς ώρας δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη κάποιου συγκεκριμένου σχεδίου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία».  Αναφέρει επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος κατά συρροή έχει προτρέψει και συνεχίζει να ενθαρρύνει υποστηρικτές του, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για επιθέσεις εντός της Γερμανίας.

Η εξτρεμιστική ομάδα δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη ένα βίντεο, στο οποίο διετύπωνε υπόνοιες ότι προτίθεται να εκτελέσει κι άλλες επιθέσεις εναντίον δυτικών πόλεων, μετά το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αναφέροντας ενδεικτικά το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Ρώμη. Ο Μάασεν υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται Γερμανοί που επιστρέφουν από τη Συρία σε πιθανά τρομοκρατικά πλήγματα και προειδοποίησε πως παραμένει «τοξικός» ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η χώρα από τζιχαντστές που προέρχονται από τη Γερμανία.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως μέχρι σήμερα η χώρα απέφυγε μία μεγάλη επίθεση χάρις στην επιτυχή δουλειά των αρχών ασφαλείας, αλλά και με τις ευλογίες της τύχης, όπως σε μία, ή δύο, περιπτώσεις που δεν λειτούργησε ο εκπυρσοκροτητής μίας βόμβας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…