Άρθρο Localit 10 Αυγούστου, 2016

Γερμανία: Ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας ετοιμάζει η Γερμανία

Ντε ΜεζιέρΟ υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ επεξεργάζεται σειρά νομοθετικών μέτρων που θα ενισχύσουν το οπλοστάσιο κατά της τρομοκρατίας μετά τις δύο επιθέσεις του Ιουλίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα δώσει αύριο συνέντευξη Τύπου για το θέμα, επιδιώκει την εισαγωγή μίας ταχείας διαδικασίας απέλασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο “οι οποίοι συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια”, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild που επικαλείται πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τόμας ντε Μεζιέρ επιδιώκει επίσης να επιτύχει άμβλυνση του καθεστώτος του ιατρικού απορρήτου, ώστε οι γιατροί να μπορούν “να ενημερώνουν εγκαίρως τις αρχές για εγκλήματα που ετοιμάζονται να διαπράξουν οι ασθενείς τους”.

Ο υπουργός Εσωτερικών προτίθεται να υπογράψει εντός του Αυγούστου μία “διακήρυξη του Βερολίνου” με τους υπουργούς Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων που προέρχονται από την Χριστιανοδημοκρατική και την Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CDU,CSU), η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων μία διαδικασία στέρησης της ιθαγένειας και απαγόρευση του γυναικείου ισλαμικού ενδύματος που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του ομίλου RND .

Η διακήρυξη προβλέπει επίσης την πρόσληψη 15.000 υπαλλήλων της αστυνομίας κατά το διάστημα 2015-2020 και τη δημιουργία ενός κέντρου καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο για την αντιμετώπιση της διακίνησης όπλων στο “Darknet”, το δίκτυο των μυστικών και ανώνυμων ιστοτόπων που χρησιμοποιείται για παράνομες δραστηριότητες. Στη διακήρυξη περιλαμβάνονται επίσης μέτρα για την παρεμπόδιση της χρηματοδότησης των τζαμιών από εξτρεμιστικές οργανώσεις και για την απέλαση ξένων ιερωμένων που κηρύσσουν το μίσος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…