Άρθρο Localit 26 Μαρτίου, 2024

Γεωραντάρ εντοπισμού και χαρτογράφησης υπόγειων δομών και δικτύων στον Δήμο Ανωγείων

Στην προμήθεια γεωραντάρ για τον εντοπισμό και τη χαρτογράφηση υπόγειων δομών και δικτύων συνολικού προϋπολογισμού 27.503,20 € προχώρησε ο Δήμος Ανωγείων.

Η χρηματοδότηση προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις δράσεις εξάλειψης του φαινομένου της λειψυδρίας.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το ραντάρ διείσδυσης εδάφους χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να δημιουργήσει μια εικόνα του τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Τα ανακλώμενα ραδιοκύματα απεικονίζουν τα αντικείμενα και το βάθος αυτών, εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο ή μπορούν να ενσωματωθούν σε χάρτες και άλλα παραδοτέα.

«Η ικανότητα του γεωραντάρ να εντοπίζει υπόγεια στοιχεία, όπως πλαστικό, καλώδια, PVC, υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης, σωλήνες αποχέτευσης, στοιχεία σηπτικών συστημάτων, σκυρόδεμα, το καθιστά ένα ιδιαίτερα πολύτιμο εργαλείο για τον Δήμο, την υπηρεσία ύδρευσης και συνολικά τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι:

Το εν λόγω μηχάνημα θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσπάθεια του Δήμου να ψηφιοποιήσει όλες τις υποδομές του σε χάρτες οι οποίοι θα βοηθήσουν περαιτέρω στην οργάνωση και προετοιμασία του Δήμου σε θέματα υποδομών και κλιματικής αλλαγής καθώς με τον εξοπλισμό αυτό δίδεται η δυνατότητα χρήσης εξωτερικού GPS για πλήρη εκμετάλλευση των SplitView και MapView, η δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων για εύκολη αρχειοθέτηση έργων, καθώς και για εκ των υστέρων επεξεργασία και δημιουργία αναφορών με το λογισμικό ανάλυσης δεδομένων, υψηλότερης ακρίβειας στόχων για μεταεπεξεργασία σε λογισμικό CAD και GIS.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγ. Δημητρίου: “Παναγούλεια 2024”-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας  για  άλλη μια  χρονιά  τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2024,τιμά…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων μετά από τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές στη Λαμία, οι οποίοι χθες το βράδυ αλλά και σήμερα…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΕΣΠΑ το πρώτο μεγάλο έργο του ΣΒΑΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης επιλεγμένων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από…