Άρθρο Localit 15 Δεκεμβρίου, 2014

Γενική απεργία κατά της λιτότητας στο Βέλγιο

day of strike actionΠαραλύει σήμερα το Βέλγιο, λόγω 24ωρης γενικής απεργίας κατά των μέτρων λιτότητας. Η απεργία, η οποία αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς περιφερειακών απεργιών που είχαν ήδη περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητα στη χώρα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το το πρόγραμμα εξοικονόμησης 11 δισ. ευρώ το οποίο ανακοινώθηκε από τη νέα κυβέρνηση υπό τον φιλελεύθερο Σαρλ Μισέλ.

Η απεργία άρχισε από χθες, Κυριακή, το βράδυ στις μεταφορές. Μετά τις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας), λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ούτε προσγειώθηκε στα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 600 πτήσεις μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Τα τρένα σταμάτησαν επίσης να κινούνται χθες, Κυριακή το βράδυ και για σήμερα δεν προβλέπεται να εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης τα λεωφορεία, το τραμ και οι συρμοί του μετρό, ενώ ένα συνδικάτο οδηγών φορτηγών απείλησε να αποκλείσει τους αυτοκινητοδρόμους από σήμερα το πρωί.

Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι φυλακές, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα νοσοκομεία, όπου γίνονται δεκτά μόνον επείγοντα περιστατικά, συμμετέχουν επίσης στην απεργία, που οργανώθηκε από τα τρία μεγάλα συνδικάτα, το FGTB (σοσιαλιστικό), το CSC (χριστιανικό) και το CGSLB (φιλελεύθερο).

Η Συνδικαλιστική Ένωση Δικαστών (ASM) συμμετέχει κι αυτή στην κινητοποίηση καταγέλλοντας πως «τίθενται σε κίνδυνο οι δημόσιες υπηρεσίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…