Άρθρο Localit 24 Ιανουαρίου, 2019

Γαλλία: Τα “κίτρινα γιλέκα” θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές

Την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές του Μαΐου εξέφρασαν μέλη των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία την Τετάρτη. (23 Ιανουαρίου).

Η ομάδα απαριθμεί 10 άτομα, ηλικίας 29 έως 53 ετών, που θα διεκδικήσουν μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επικεφαλής της λίστας θα είναι η Ingrid Levavasseur, που εργάζεται στον τομέα της περίθαλψης και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο κίνημα.

Προσφάτως, η Levavasseur απέρριψε την πρόταση να προσληφθεί ως παρουσιάστρια στο δίκτυο ειδήσεων της BFM, μετά από απειλές που έλαβε από μέλη των «κίτρινων γιλέκων», τα οποία βλέπουν με καχυποψία τα μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των «κίτρινων γιλέκων», Hayk Shahinyan, δήλωσε ότι το κίνημα σκόπευε να παρουσιάσει 79 υποψηφίους συνολικά, ενώ τα υπόλοιπα 69 μέλη θα επιλέγονταν με εσωτερική ψηφοφορία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σχετική δημοσκόπηση της Elabe που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη διαπιστώνει ότι τα «κίτρινα γιλέκα» καταλαμβάνουν 13% στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές της 26ης Μαΐου, προβλέποντας ταυτόχρονα ότι θα πλήξουν το RN της Μαρίν Λε Πεν.

«Ανήκω στα κίτρινα γιλέκα, αλλά δεν θέλω κανέναν εκλογικό κατάλογο… Δεν με αντιπροσωπεύετε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Benoit Delhaye, υποστηρικτής του κινήματος.

https://www.euractiv.gr/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…