Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2016

Γαλλία: Συλλήψεις για επιθέσεις εναντίον προσφύγων

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες που φέρεται να πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί, μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 18 ετών έως 48 ετών, κρατούνται από την Τετάρτη και σύμφωνα με το κατηγορητήριο την νύχτα της 20ης προς 21η Ιανουαρίου επιτέθηκαν εναντίον τριών Σύρων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καλαί . Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους “σιδερένιους λοστούς και λαβές αξινών”.

Οι άνδρες “προσπάθησαν να μην αφήνουν ίχνη των επιθέσεων τους” και δεν έχουν ομολογήσει ότι μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς, αλλά “κάποιοι τους αναγνώρισαν ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων φώναζαν ‘Αστυνομία’ και χρησιμοποίησαν κλομπ”, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι και οι πέντε φερόμενοι δράστες “διεξήγαγαν περισσότερες από μία επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί”.

Παράλληλα ομολόγησαν ότι επιτέθηκαν σε ένα 13χρονο αγόρι μία ώρα πριν την επίθεση εναντίον των τριών Σύρων το Γενάρη.

“Στις περισσότερες των επιθέσεων, οι δράστες δεν ξυλοκόπησαν απλώς τα θύματα τους, αλλά έκλεψαν προσωπικά τους αντικείμενα, όπως φορητούς υπολογιστές”, τόνισε η αστυνομική πηγή.

Οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κλοπές, αλλά ένας από τους Σύρους, θύμα της επίθεσης της νύχτας της 20ης Ιανουαρίου, κατήγγειλε ότι του πήραν 4.000 ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ρύθμιση για τα οικόπεδα που χάνουν το δικαίωμα δόμησης στους οικισμούς

Το ΥΠΕΝ «μελετά νομοθετική ρύθμιση μέσα από την οποία θα προσπαθήσει να ενσωματώσει τα ακίνητα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ευρεία σύσκεψη στον δήμο για τις ρηγματώσεις στις Βούτες

Έκτακτη ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, με επίκεντρο τις ρηγματώσεις, οι οποίες εντοπίζονται τα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιδρύεται Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων με τη συμμετοχή οκτώ δήμων

Δίκτυο Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων συγκροτούν οκτώ δήμοι της χώρας. Πρόκειται για τους δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου,…