Άρθρο Localit 29 Ιουνίου, 2023

Γαλλία: Κατά της πρότασης Μακρόν για εγκατάσταση πυρηνικός αντιδραστήρων στη Μασσαλία ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν απέρριψε την πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για εγκατάσταση πυρηνικών αντιδραστήρων στην περιοχή της Μασσαλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος χτες,  κατά την τριήμερη επίσκεψή του στη Μασσαλία ,τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στην περιοχή διευκρινίζοντας ότι αν αυτό συμβεί, θα γίνει μετά το 2035 και ζήτησε να εξεταστεί η πρότασή του «χωρίς ταμπού» και ενόψει των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών του λιμανιού της Μασσαλίας.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν επισήμανε την έλλειψη χώρου αλλά και το γεγονός ότι η Μασσαλία βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή.

«Αν υπάρχει ένα μέρος στη Γαλλία όπου δεν μπορούμε να κάνουμε πυρηνικό εργοστάσιο είναι η Μασσαλία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παγιάν ο οποίος έχει εκλεγεί δήμαρχος με την υποστήριξη των κομμάτων της αριστεράς και των οικολόγων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ΤΑ 24 Αυγούστου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίλυση της υπόθεσης Μπελέρη ζητά το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών

Την ελπίδα για ταχεία επίλυση της υπόθεσης του Φρέντι Μπελέρη, ώστε να μπορέσει να ορκιστεί…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 17 Ιουλίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισπανία: Ποδηλατόδρομοι, λεωφορειολωρίδες και ζώνες χαμηλών εκπομπών στο στόχαστρο των πόλεων όπου κυβερνά η δεξιά σε συνεργασία με το ακροδεξιό Vox

Θέλοντας να υπογραμμίσει τα ‘πράσινα’ διαπιστευτήρια της πόλης Βαγιαδολίδ, η υπουργός Περιβάλλοντος της Ισπανίας Τερέσα…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 26 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γερμανία: Εξελέγη για πρώτη φορά περιφερειάρχης από το ακροδεξιό AfD

Ο Ρόμπερτ Ζέσελμαν είναι ο πρώτος διοικητής περιφέρειας της Γερμανίας που εκλέγεται με το ακροδεξιό…