Άρθρο Localit 26 Ιουνίου, 2019

Γαλλία-G20:Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα υπογράψει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, αν δεν υπάρξει συμφωνία για το Κλίμα

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ότι η Γαλλία ορίζει την κόκκινη γραμμή της και δεν θα υπογράψει το τελικό ανακοινωθέν της G20 στην Οσάκα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία επί των στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Εάν δεν μιλήσουμε για την συμφωνία του Παρισιού και αν, για να συμφωνήσουμε σε μία αίθουσα με την παρουσία 20, δεν είμαστε ικανοί να υπερασπισθούμε τους στόχους για το Κλίμα, τότε η Γαλλία δεν θα υπογράψει. Είναι απλό!», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας κατά την ομιλία του στην γαλλική κοινότητα στο Τόκιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξήγησε ότι δεν θέλει το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της G20 να υπολείπεται προηγούμενων κειμένων ως προς τις δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και επιμένει ότι η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα πρέπει να μνημονεύεται στο κείμενο της Οσάκα. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε μία άχρηστη G20», είπε ο Μακρόν, ο οποίος συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε.

«Η Γαλλία δεν θα υπογράψει, διότι δεν γίνεται στην χώρα μας να πιεζόμαστε από την νεολαία μας, και δικαίως, για να κάνουμε όλο και περισσότερα για το θέμα…και όταν βρισκόμαστε στους 20 να λέμε: “επιτρέψτε μας να σας ζητήσουμε συγγνώμη, το καταλάβαμε ότι θα σας στενοχωρήσει να περιλάβουμε τις συμφωνίες του Παρισιού”. Ε, όχι. Αν κάποιοι δεν θέλουν να υπογράψουν, ας το πουν μόνοι τους, αλλά εμείς δεν πρέπει να χάσουμε όλοι μαζί τους στόχους μας» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, στο σχέδιο του κειμένου του τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής της G20 που προετοίμασε η ιαπωνική προεδρία, οι παράγραφοι για το Κλίμα έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι αποδεκτές από την Ουάσινγκτον.

Οι υπό τον Τραμπ ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από την συμφωνία του Παρισιού η οποία υπεγράφη το 2016, αλλά αυτό θα ισχύσει από το 2020.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…