Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2016

Γαλλία: Άρχισε η εκκένωση της Ζούγκλας του Καλαί

ΚαλαίΠρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν νωρίς το πρωί στα σημεία συγκέντρωσης που έχουν καθορισθεί από τις αρχές για την εκκένωση της «ζούγκλας» του Καλαί στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων που βρίσκονται επί τόπου.

Γυναίκες και άνδρες παρουσιάστηκαν στις 06.00 τοπική ώρα με τις αποσκευές τους για να επιβιβασθούν στα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στα κέντρα υποδοχής εγκατεσπαρμένα σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Η τεράστια αυτή επιχείρηση παρουσιάζεται ως «ανθρωπιστικού» χαρακτήρα από τη γαλλική κυβέρνηση. Θα επιτρέψει τη διάλυση της μεγαλύτερης παραγκούπολης της Γαλλίας, που δημιουργήθηκε εδώ και 18 μήνες και κατοικείται από πρόσφυγες και μετανάστες που προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, το Σουδάν και την Ερυθραία και τρέφουν το όνειρο να διασχίσουν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.

Τροφοδοτώντας την ανασφάλεια και αγανάκτηση των τοπικών πληθυσμών, ο καταυλισμός του Καλαί εξελίχθηκε σε απόστημα που δηλητηριάζει τη συζήτηση για τη μετανάστευση προκαλώντας ένταση ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διάλυση της Ζούγκλας του Καλαί.

Δύναμη 1.250 της αστυνομίας και της χωροφυλακής έχει αναπτυχθεί για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ρύθμιση για τα οικόπεδα που χάνουν το δικαίωμα δόμησης στους οικισμούς

Το ΥΠΕΝ «μελετά νομοθετική ρύθμιση μέσα από την οποία θα προσπαθήσει να ενσωματώσει τα ακίνητα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ευρεία σύσκεψη στον δήμο για τις ρηγματώσεις στις Βούτες

Έκτακτη ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, με επίκεντρο τις ρηγματώσεις, οι οποίες εντοπίζονται τα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιδρύεται Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων με τη συμμετοχή οκτώ δήμων

Δίκτυο Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων συγκροτούν οκτώ δήμοι της χώρας. Πρόκειται για τους δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου,…