Άρθρο Localit 05 Ιουλίου, 2023

Γαλάζιες σημαίες σε 11 παραλίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Έντεκα συνολικά γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν στις ακτές του Δήμου Δυτικής Λέσβου το καλοκαίρι του 2023.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός εξοπλισμός παρελήφθη από τα τέλη Ιουνίου κι αφού προηγήθηκε η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που διατήρησε τις Γαλάζιες Σημαίες στις 11 πιστοποιημένες ακτές.

Οι 11 παραλίες όπου θα ανεμίζει και φέτος το σύμβολο ποιότητας είναι:, Άναξος, Βατερά, Εφταλού-Άγιοι Ανάργυροι, Κάγια, Μόλυβος, Νυφίδα, Πέτρα, Σκ. Ερεσού, Σκ. Καλλονής, Σκ. Πολιχνίτου, Μεντούσι Παρακοίλων.

«Η διατήρηση του συμβόλου ποιότητας στις βραβευμένες ακτές μας, αλλά και γενικά σε όλες τις παραλίες μας, δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου, αλλά όλων των δημοτών που πρέπει να τις σέβονται και να τις προστατεύουν», σημείωσε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη.

Παράλληλα ανέδειξε τον στόχο για την επόμενη χρονιά, που είναι η ένταξη στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», έξι  ακόμη ακτών της Δυτικής Λέσβου: Τσόνια, Γαβαθάς, Σίγρι, Ταβάρι, Βαθύ Κριτήρι, Καλό Λιμάνι.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Διανομή πασχαλινών ειδών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών

Στο πλευρό των ευάλωτων οικογενειών στέκεται και φέτος το Πάσχα ο Δήμος Αθηναίων, προχωρώντας σε…

Ενδιαφέρουν 06 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράξη αλληλεγγύης από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου σε ασθενή

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας, προχώρησε…

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…