Άρθρο Localit 13 Ιουνίου, 2024

Γαλάτσι: Προειδοποίηση Δήμου για σκόπιμη ρίψη θειαφιού σε σημεία της πόλης με κίνδυνο δηλητηρίασης ζώων

Στο Γαλάτσι, ο Δήμος με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, αν εντοπίσουν θειάφι, να ενημερώσουν άμεσα το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου, ώστε σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας να προχωρήσουν στον καθαρισμό του δρόμου και πεζοδρομίου και στην απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού.

Όπως ενημερώνει, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε διάφορα σημεία του Δήμου, κάποιοι να ρίχνουν σκόπιμα θειάφι, το οποίο είναι επικίνδυνο για τα ζώα και τους ανθρώπους και τιμωρείται αυστηρά από τον νόμο.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος Γαλατσίου σημειώνει ότι η δηλητηρίαση των ζώων αποτελεί κακούργημα και ενέχει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, σύμφωνα με τον νόμο 4039/12, όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 46 του Ν. 4235/14 και ισχύει.

“Συγκεκριμένα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ποινικές κυρώσεις αφορούν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός -1- έτους και χρηματική ποινή από 5.000€ ως 15.000€ και οι διοικητικές κυρώσεις είναι 30.000€ ανά ζώο και ανά περιστατικό”, υπογραμμίζει ο Δήμος Γαλατσίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 213-2055437 και 213-2055419

email : adespota@galatsi.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Στοπ” του ΣτΕ στο σύστημα κινήτρων του ΝΟΚ – Ποιες οικοδομικές άδειες επηρεάζονται

Δημοσιεύθηκαν τέσσερις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικό τον ΝΟΚ Η Ολομέλεια του…

Ρεπορτάζ 24 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε πρότυπη δίκη στην Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνεται στις 6 Ιουνίου η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Στις 6 Ιουνίου θα κριθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το ενδεχόμενο επαναφοράς του…

Ρεπορτάζ 24 Ιανουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγροδιατροφή, κατασκευές και βιομηχανία οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε επενδύσεις στην Κ. Μακεδονία

Οι κλάδοι της αγροδιατροφής, των υλικών και κατασκευών και της βιομηχανίας παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση…