Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2023

Γαλάτσι: Εξοικείωση των νηπίων με την ανακύκλωση και κομποστοποίηση σε Παιδικούς Σταθμούς  του Δήμου

Βιωματικές δράσεις εκπαίδευσης, εξοικείωσης και εξάσκησης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και κυκλικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 15/11,  στους Η’ και Β’ Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο του έργου “Πράσινοι Πρεσβευτές: Εθελοντές στο Γαλάτσι για την Πράσινη διαχείριση απορριμμάτων και την κομποστοποίηση”.

Όπως τονίζει ο Δήμος , “ο ενθουσιασμός των παιδιών και η εξοικείωσή τους με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση εντυπωσίασαν τους χημικούς μηχανικούς της ΑΜΚΕ ΔΗΣΚΕΑΝ”, οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν τη διαδραστική παρουσίαση, παρέδωσαν στους δύο παιδικούς έναν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, έναν περιστρεφόμενο κάδο κομποστοποίησης εξωτερικού χώρου (μεγαλύτερης χωρητικότητας) και ένα σετ 4 κάδων Διαλογής στην Πηγή (χαρτί, γυαλί, πλαστικό και μέταλλο).

«Η βιωματική δράση και το σετ των 4 κάδων για Διαλογή στην Πηγή που παραδόθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς είναι μόνο η αρχή για την εκπαίδευση από την παιδική ηλικία στην κυκλική οικονομία. Τα νήπια ενθαρρύνονται από τις παιδαγωγούς τους καθημερινά και υιοθετούν στάσεις απέναντι στο περιβάλλον που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση», προσθέτει ο Δήμος Γαλατσίου.

Οι βιωματικές δράσεις και η παράδοση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ανακύκλωσης και κομποστοποίησης θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας, για κινητά και tablet,…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάργα: Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες για λιμενικά έργα

Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας οι μελέτες που κατάρτισε η ανάδοχος εταιρία με χρηματοδότηση από…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες στάσεις λεωφορείων σε 14 Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, σε 14 κοινότητες, τοποθέτησε ο Δήμος Ελασσόνας για την εξυπηρέτηση των  επιβατών…