Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2023

Γαλάτσι: Εξοικείωση των νηπίων με την ανακύκλωση και κομποστοποίηση σε Παιδικούς Σταθμούς  του Δήμου

Βιωματικές δράσεις εκπαίδευσης, εξοικείωσης και εξάσκησης των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και κυκλικής οικονομίας, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 15/11,  στους Η’ και Β’ Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο του έργου “Πράσινοι Πρεσβευτές: Εθελοντές στο Γαλάτσι για την Πράσινη διαχείριση απορριμμάτων και την κομποστοποίηση”.

Όπως τονίζει ο Δήμος , “ο ενθουσιασμός των παιδιών και η εξοικείωσή τους με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση εντυπωσίασαν τους χημικούς μηχανικούς της ΑΜΚΕ ΔΗΣΚΕΑΝ”, οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν τη διαδραστική παρουσίαση, παρέδωσαν στους δύο παιδικούς έναν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, έναν περιστρεφόμενο κάδο κομποστοποίησης εξωτερικού χώρου (μεγαλύτερης χωρητικότητας) και ένα σετ 4 κάδων Διαλογής στην Πηγή (χαρτί, γυαλί, πλαστικό και μέταλλο).

«Η βιωματική δράση και το σετ των 4 κάδων για Διαλογή στην Πηγή που παραδόθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς είναι μόνο η αρχή για την εκπαίδευση από την παιδική ηλικία στην κυκλική οικονομία. Τα νήπια ενθαρρύνονται από τις παιδαγωγούς τους καθημερινά και υιοθετούν στάσεις απέναντι στο περιβάλλον που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση», προσθέτει ο Δήμος Γαλατσίου.

Οι βιωματικές δράσεις και η παράδοση του εξειδικευμένου εξοπλισμού ανακύκλωσης και κομποστοποίησης θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…