Άρθρο Localit 13 Ιουνίου, 2021

Γαλάτσι: Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης  για την αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση 

Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση και την ορθοπεδική εκτίμηση αρθρίτιδας, διοργανώνουν, το διήμερο την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 και την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, ο  Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση.

Η εξέταση της οστεοπόρωσης απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση.

Η εξέταση για την ορθοπεδική εκτίμηση αρθρίτιδας απευθύνεται σε άτομα με πιθανά προβλήματα οστεοαρθρίτιδας. Κυρίως εξετάζονται ο ώμος, το γόνατο ή και το ισχίο. Οι ασθενείς μπορούν να προσέρχονται έχοντας μαζί τους πρόσφατη ακτινογραφία (εντός χρόνου) από ένα από τα παρακάτω σημεία: Γόνατος(ανφάς – προφίλ), ισχίων(λεκάνης), Άκρων χειρών, Άκρων ποδιών.

Δομή της εκδήλωσης:

  • Την Τρίτη 22/06/2021 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστικής πυκνότητας από τον γιατρό Κακλαμάνη Δημήτριο, Χειρουργό Ορθοπεδικό. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου (αίθουσα Θάνος Κωτσόπουλος) και ώρες 10:00 έως 13:00.
  • Την Τετάρτη 23/06/2021 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν έλεγχος ορθοπεδικής εκτίμησης αρθρίτιδας. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Δημοτικό ιατρείο (Δημαρχείο, 1ος όροφος, γραφείο 6)  και ώρες 10:00 έως 13:00. Ο κος Κακλαμάνης Δημήτριος, Χειρουργός Ορθοπεδικός θα παραχωρήσει δωρεάν συμβουλευτική στα άτομα που έχουν εξεταστεί.

Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο/α τηλέφωνο/α: 2102222011 και 2102933956 , ώρες 10:00 έως 12:00

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Μπακέα Άρτεμις

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μια ακόμη γειτονιά του Αγρινίου άλλαξε όψη μετά από έργα ανάπλασης

Με την ανάπλαση της Ναυπάκτου ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του σημαντικού έργου της «Ανάπλασης της οδού…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε όλο τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στα…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 «Γεύσεις Αμβρακικού» στην Αμφιλοχία

Γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο «Γεύσεις Αμβρακικού», διοργανώνει αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της…