Άρθρο Localit 23 Ιουλίου, 2018

Γ. Πατούλης: Θυσιάζουν τα πάντα, στο βωμό των επόμενων εκλογών – Αξίζουμε καλύτερα

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, μέσα από τη συνέντευξή του στο Α.Μ.Π.Ε., ότι ο Κλεισθένης εντάσσεται κι αυτός όπως και μια σειρά ακόμη κυβερνητικές πρωτοβουλίες, στο συνολικό εκλογικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον, μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Δεν μπόρεσε να κρύψει ότι είναι ένα νομοσχέδιο που δεν προωθεί καμία σοβαρή αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των πολιτών και της χώρας, εστιάζοντας μόνο στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ισχυρίστηκε ότι στόχος του είναι να «σπάσει» το δημαρχοκεντρικό σύστημα, για να αποκρύψει ότι αυτό που πραγματικά προωθεί μέσα από τον Κλεισθένη, είναι η κατάργηση της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης και της κυβερνησιμότητας των Δήμων. Προωθεί ένα σύστημα τοπικής διακυβέρνησης που ευνοεί την καθημερινή συναλλαγή και όχι την προγραμματική σύνθεση. Ένα βαθύτατα αντιδημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης, που αποδυναμώνει τις πλειοψηφίες και ενισχύει τις μειοψηφίες, ώστε στο τέλος να οδηγήσει σε ακυβερνησία των Δήμων κι ακόμη πιο ασφυκτικό έλεγχο τους από το Κεντρικό Κράτος.

Δεν παρουσίασε ούτε ένα παράδειγμα, για το πώς το νομοσχέδιο του βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών. Για το μόνο που μιλά, είναι ο εκλογικός νόμος, παραβλέποντας ότι οι πραγματικές ανάγκες της χώρας και των πολιτών, δεν εξαρτώνται και δεν υπηρετούνται από το εκάστοτε εκλογικό σύστημα.

Διαλύουν τους Δήμους και τις ζωές των πολιτών, θυσιάζουν τα πάντα, στο βωμό των επόμενων εκλογών.

Ο κ. Σκουρλέτης όμως είναι διπλά προκλητικός.

Από τη μια συνειδητά κοροϊδεύει την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες για το περιεχόμενο του Κλεισθένη. Κι από την άλλη, έχει το θράσος να παρίσταται και να κάνει δηλώσεις σε συνέδρια Αποδήμων. Γιατί είναι αυτός που ενώ στο νομοσχέδιο έκτρωμα που έφερε στη Βουλή, φρόντισε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών και να περάσει το σπάσιμο της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, δεν έδωσε τη δυνατότητα στους απόδημους Έλληνες να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο παραμονής τους.

Ο κ. Υπουργός δεν είναι υπόλογος πλέον μόνον στην αυτοδιοίκηση και τις τοπικές μας κοινωνίες, είναι υπόλογος και στους απόδημους Έλληνες.

Εμείς όμως, αξίζουμε καλύτερα.

Στην Ελλάδα, στην αυτοδιοίκηση, στις τοπικές μας κοινωνίες, στον Απόδημο Ελληνισμό, αξίζει μια καλύτερη κυβέρνηση, ένας καλύτερος Υπουργός Εσωτερικών, που θα αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες, χωρίς κομματικές παρωπίδες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία το νησί της Ρόδου και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα

Αρκετά προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά την πτώση δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τι ζήτησαν ΠΕΔ και οι δήμαρχοι της Κρήτης από τον Στ. Πέτσα

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αυτοδιοίκηση αλλά και τα αναπτυξιακά θέματα  του νησιού…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Αττικής: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο πλευρό των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ

Τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/22, που υποβαθμίζει τις…