Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2017

Γ. Πατούλης: Ο κ. Πετρόπουλος να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης

Nα δοθεί άμεση και δίκαιη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης – ΕΤΕΑ, το οποίο ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανάκληση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ βοηθήματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες αιρετών, ζητά η ΚΕΔΕ και καλεί τον  υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο να τηρήσει τις σχετικές δεσμεύσεις του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αντιδράσει δυναμικά.

 Ειδικότερα στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρονται τα εξής:

Η πρωτοφανής διάλυση του Κεντρικού Κράτους και η ανικανότητα των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας δεν έχει προηγούμενο.

Αυτή τη φορά, θύματα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, γίνονται οι αιρετοί του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με μια πρωτοφανή απόφαση του ταμείου ασφάλισης τους, του ΕΤΕΑ, καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που εισέπραξαν με απόφαση του Ταμείου τους κι αφού πρώτα πλήρωσαν σημαντικού ύψους εισφορές.

Συγκεκριμένα, οι αιρετοί του Πρώτου Βαθμού για άλλη μια φορά εμπαίζονται από το υπουργείο Εργασίας, αφού με μια παράλογη απόφαση το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης – ΕΤΕΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανάκληση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ βοηθήματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες αιρετών. Τονίζουμε ότι οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ χορηγήθηκαν αφού πρώτα οι αιρετοί κατέβαλαν τις επιπλέον εισφορές που τους υπέδειξε το ίδιο το Ταμείο τους.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από το υπουργείο Εργασίας και προσωπικά από τον κ. Πετρόπουλο για την ανάκληση αυτής της απόφασης, αυτό δε συνέβη.

Θεωρούμε ότι είναι άμεση ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Η ευθύνη του κ. Πετρόπουλου είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β’ κατηγορίας. Αλλά πολιτικό προσωπικό με σημαντική προσφορά κι έργο στις τοπικές κοινωνίες.

Απαιτούμε να δοθεί άμεση και δίκαιη λύση στο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αντιδράσει δυναμικά .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…