Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2016

Γ. Πατούλης: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να “παίζει” με την υγεία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου

Γ. Πατούλης«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων πολιτών του Λεκανοπεδίου» τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με αφορμή την αναβολή εκδίκασης προσφυγής του δήμο Αθηναίων, αναφορικά με την αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής από τον ΕΔΣΝΑ.

«Την ώρα που το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και η αδυναμία υλοποίησης σχεδιασμού και αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων παραπάνω από έκδηλη, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο αναβάλει έξι χρόνια τώρα την εκδίκαση προσφυγής του δήμου Αθηναίων σχετικά με την αλλαγή του τρόπου διοίκησης και εκπροσώπησης της Α’ βάθμιας αυτοδιοίκησης στον ΕΔΣΝΑ, που ουσιαστικά αφαίρεσε την ευθύνη διαχείρισης των απορριμμάτων από τους δήμους και την ανέθεσε στην Περιφέρεια Αττικής, τονίζει ο κ. Πατούλης.

 

«Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει άμεση διευθέτηση του προβλήματος, θα υπάρξουν πολύ σύντομα σοβαρότατα ζητήματα λειτουργίας των πόλεων και δημόσιας υγείας. Πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Πατούλης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…