Άρθρο Localit 06 Μαΐου, 2018

Γ. Πατούλης: Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος, κι όχι απλά ένα άλλο εκλογικό σύστημα

“Επιμένουμε ότι η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα άλλο Κράτος, κι όχι απλά ένα άλλο εκλογικό σύστημα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές που να υπηρετούν την απλή λογική , κι όχι απλή αναλογική”, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στην εφημερίδα  Αυγή της Κυριακή, με τίτλο «Οι ηγεσίες της Αυτοδιοίκησης ξεβολεύονται με την απλή αναλογική»

Στη συνέντευξη  ο κ. Σκουρλέτης, διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει παράταση της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1”, πέραν της λήξης της τυπικής ημερομηνίας της 14ης Μαΐου, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι:

“Η συνέντευξη του κ. Σκουρλέτη στην Αυγή της Κυριακής αναδεικνύει τη διαφορά αντίληψης που έχουμε, σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες της Πατρίδας μας.

Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί μεγάλη μεταρρύθμιση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Εμείς, θεωρούμε μεταρρύθμιση την αλλαγή μοντέλου λειτουργίας του Κράτους.

Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί ότι έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να προωθήσουμε τη μεταρρύθμιση σε βάθος χρόνων. Εμείς πιστεύουμε ότι έπρεπε να έχει γίνει χτες.

Στο μόνο που τελικά συμφωνούμε, είναι ότι δεν αρκεί ο χρόνος διαβούλευσης που έχουμε στη διάθεσή μας ως τις 15 Μαΐου, για να συζητήσουμε διεξοδικά έναν τόσο σοβαρό νομοσχέδιο. Ελπίζω πραγματικά να εννοεί ότι θα υπάρξει διαβούλευση τουλάχιστον δύο μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιμένουμε ότι η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα άλλο Κράτος, κι όχι απλά ένα άλλο εκλογικό σύστημα.

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές που να υπηρετούν την απλή λογική , κι όχι απλή αναλογική”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…