Άρθρο Localit 06 Μαΐου, 2018

Γ. Πατούλης: Χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος, κι όχι απλά ένα άλλο εκλογικό σύστημα

“Επιμένουμε ότι η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα άλλο Κράτος, κι όχι απλά ένα άλλο εκλογικό σύστημα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές που να υπηρετούν την απλή λογική , κι όχι απλή αναλογική”, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης σε δήλωσή του, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στην εφημερίδα  Αυγή της Κυριακή, με τίτλο «Οι ηγεσίες της Αυτοδιοίκησης ξεβολεύονται με την απλή αναλογική»

Στη συνέντευξη  ο κ. Σκουρλέτης, διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει παράταση της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1”, πέραν της λήξης της τυπικής ημερομηνίας της 14ης Μαΐου, η οποία θα διαρκέσει δύο μήνες.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι:

“Η συνέντευξη του κ. Σκουρλέτη στην Αυγή της Κυριακής αναδεικνύει τη διαφορά αντίληψης που έχουμε, σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες της Πατρίδας μας.

Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί μεγάλη μεταρρύθμιση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Εμείς, θεωρούμε μεταρρύθμιση την αλλαγή μοντέλου λειτουργίας του Κράτους.

Ο κ. Σκουρλέτης θεωρεί ότι έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να προωθήσουμε τη μεταρρύθμιση σε βάθος χρόνων. Εμείς πιστεύουμε ότι έπρεπε να έχει γίνει χτες.

Στο μόνο που τελικά συμφωνούμε, είναι ότι δεν αρκεί ο χρόνος διαβούλευσης που έχουμε στη διάθεσή μας ως τις 15 Μαΐου, για να συζητήσουμε διεξοδικά έναν τόσο σοβαρό νομοσχέδιο. Ελπίζω πραγματικά να εννοεί ότι θα υπάρξει διαβούλευση τουλάχιστον δύο μηνών.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιμένουμε ότι η Ελλάδα και η Αυτοδιοίκηση χρειάζονται ένα άλλο Κράτος, κι όχι απλά ένα άλλο εκλογικό σύστημα.

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές που να υπηρετούν την απλή λογική , κι όχι απλή αναλογική”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Απόσυρση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μετά την πιλοτική εφαρμογή

Ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε πρόσφατα στην πιλοτική εφαρμογή συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο των…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…