Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2017

Γ. Παπαναστασίου ΠΕΔ Δ. Ελλάδας: Δεν χρειάζεται απλή αναλογική, απλή λογική χρειάζεται

«Αυτό που ευαγγελιζόμαστε, η Διοικητική Μεταρρύθμιση, είναι μόνο η απλή αναλογική; Γιατί όπως είπε ο υπουργός ( Π. Σκουρλέτης), αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα. Δηλαδή τι; Τη Διοικητική Μεταρρύθμιση την πάμε στις καλένδες. Αυτό όμως είναι που χρειάζεται η χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, στην τοποθέτησή του  από το βήμα του συνεδρίου.

Πρόσθεσε, πως χρειάζεται μια Διοικητική Μεταρρύθμιση η οποία θα κάνει πιο ευέλικτες τις διαδικασίες, θα κάνει πιο φιλικές για  τους δημάρχους και για τους πολίτες, τις διαδικασίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και ένα ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων. Τι αρμοδιότητες έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τί έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.  Ο κ. Παπαναστασίου,  αναφέρθηκε στην πρόταση της  ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος  για έναν ενιαίο κώδικα Δήμων και Περιφερειών, όπου να ξεκαθαρίζουν οι αρμοδιότητες, να μην πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Και βέβαια και του κράτους.

Για το προωθούμενο εκλογικό σύστημα στους δήμους, είπε ότι «δεν χρειάζεται απλή αναλογική. Απλή λογική χρειάζεται. Εάν μπορεί να εφαρμοστεί ή όχι ένα τέτοιο σύστημα. Τη στιγμή κατά  την οποία ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στον Καλλικράτη, να δημιουργηθούν ξεχωριστοί παλιοί πάλι καποδιστριακοί Δήμοι».

«Απλό ξεκαθάρισμα. Απλή λογική και όχι απλή αναλογική, επανέλαβε.Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς, δεν μπορούμε να εκτρέπουμε θεσμικά τη χώρα πια. Γιατί εκεί πάνε να μας οδηγήσουν κάποιοι».

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, τόνισε στην ομιλία του ότι, «σήμερα δεν έπρεπε να μιλάμε για την απλή αναλογική», αλλά  για τα οικονομικά των Δήμων, για αυτά που δεν τους δίνουν και γι’ αυτά που τους παρακράτησαν. «Για το ότι μας πέταξαν στην άκρη, έρμαιο, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς τίποτα».

Χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την εξασφάλιση της χρηματοδότηση των δήμων, προσθέτονταςότι κάποτε θεσμοθετήθηκε η κατανομή των πόρων. «Σήμερα καταστρατηγείται ναι ή όχι;» ρώτησε. «Σήμερα πρέπει ο καθένας από εμάς να γίνεται επαίτης έξω από το γραφείο του Περιφερειάρχη ή του Υπουργού; Του κάθε Υπουργού που έχει 1 δισεκατομμύριο για λειψυδρία, για έκτακτα καιρικά φαινόμενα και άμα είμαστε καλά παιδιά θα μας δίνει; Εγώ δεν πήγα ποτέ και δεν έχω πάρει και φράγκο».

Και σας καλώ  να μην το κάνετε κατέληξε. Τέρμα πια ο ραγιαδισμός. Καιρός να σηκώσουμε το κεφάλι.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…