Άρθρο Localit 01 Φεβρουαρίου, 2016

Γ. Μουζάλας: Ανοιχτού τύπου αλλά φρουρούμενα τα κέντρα μεταγκατάστασης προσφύγων σε Σίνδο και Σχιστό

ΜουζάλαςΑνοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων σε Σίνδο και Σχιστό, που δημιουργούνται σε χώρους που παραχωρεί ο στρατός, και θα έχουν συνολική χωρητικότητα 8 χιλιάδων ατόμων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνεται η διαδικασία κατασκευής εν τω μεταξύ τα hot spot σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο. , όπως αποφασίστηκε χθες σε διυπουργική σύσκεψη. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 – 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.
Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι μέχρι και το Νοέμβριο οι πρόσφυγες ήταν το 75 – 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45-55%.
Είπε μάλιστα ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15 χιλιάδες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…