Άρθρο Localit 09 Δεκεμβρίου, 2013

Γ. Μανιάτης: Δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με «νέφος των τζακιών»

peplo2Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν οι δικαιούχοι του Οικιακού Κοινωνικού Τιμολογίου κατά τις ημέρες που παρατηρείται η «ρύπανση των τζακιών» στην Αττική.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όταν η ρύπανση ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο, στο λογαριασμό του διμήνου που θα έρθει για διπλάσιο αριθμό ημερών θα είναι δωρεάν το ρεύμα. Για παράδειγμα, αν έχουμε πέντε μέρες αιθαλομίχλη, τότε για δέκα  ημέρες δεν θα υπολογίζεται το ρεύμα.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να μειωθεί η χρήση των τζακιών, μέσω της χρήσης άλλων μέσων θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο έχουν ενταχθεί 470.000, εκ των οποίων οι 150.000 στην Αττική.

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων είναι επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Μανιάτης, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με έκπτωση έως 70% στις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών. Οι δομές αυτές υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2.000 – 3.000, σύμφωνα με τον υπουργό.Ο υπουργός δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…