Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2017

Γ. Μπαλάφας: Ενέργειες για εξομάλυνση της κατάστασης στα νησιά σχετικά με το προσφυγικό

Στις άμεσες ενέργειες για εξομάλυνση της κατάστασης στα νησιά σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα αναφέρεται ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, σε συνέντευξή του στο Έθνος.

Όπως αναφέρει, αρχικά θα αυξηθούν σημαντικά οι θέσεις σε ξενοδοχεία στα νησιά με έμφαση στη Λέσβο και τη Χίο, ενώ θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μεταφορών από τα νησιά προς δομές και διαμερίσματα της ενδοχώρας.

Επίσης, θα καταβληθεί προσπάθεια να αυξηθεί ο ρυθμός των επιστροφών προς την Τουρκία όσων έχει απορριφθεί οριστικά το αίτημα ασύλου, ενώ σε συνεργασία με τον Στρατό θα υπάρξει βελτίωση των συνθηκών διαμονής στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των πέντε νησιών.

Ο κ. Μπαλάφας τονίζει επίσης την ανάγκη τα κράτη- μέλη της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, καθώς ορισμένα από αυτά «αρνούνται πεισματικά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επανεγκατάστασης».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…