Άρθρο Localit 12 Απριλίου, 2017

Frontex: Αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία τον Μάρτιο

Περίπου 10.800 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία διαπλέοντας τη Μεσόγειο τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν κατά ένα πέμπτο σε σχέση με τον Φεβρουάριο και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε περισσότερους από 24.000 ανθρώπους μέχρι τώρα φέτος, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία φύλαξης των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex.

Η Ιταλία είναι η κύρια πύλη εισόδου στην Ευρώπη μεταναστών από την Αφρική μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η ΕΕ με την Τουρκία πέρυσι που είχε αποτέλεσμα να κλείσει μια άλλη διαδρομή μέσω της Μεσογείου την οποία χρησιμοποίησαν κυρίως οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή.

Η Ένωση δέχθηκε περίπου 1,6 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες την περίοδο 2014-16.

Η Frontex ανέφερε πως, με τους 24.250 ανθρώπους, οι αφίξεις στην Ιταλία μέχρι τώρα φέτος είναι σχεδόν κατά ένα τρίτο περισσότερες απ’ ό,τι την ίδια περίοδο το 2016.

Αφότου η διαδρομή που οδηγούσε από τις τουρκικές ακτές στην Ελλάδα έκλεισε, ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των αφίξεων στην Ένωση το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν χαμηλότερος περίπου κατά δύο τρίτα σε σχέση με πέρυσι και φθάνει σήμερα περίπου τους 32.650 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…