Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2012

Φιλοξενία Βέλγων Μαθητών στην Αγιά

Οκτώ μαθητές του Sint Dimpna College από το Geel του Βελγίου, με δύο καθηγητές τους φιλοξενούνται από το Γυμνάσιο Αγιάς μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2012,στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών.

Οι Βέλγοι μαθητές φιλοξενούνται από μαθητές του σχολείου.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας ξεκίνησε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου με επίσκεψη στα Μετέωρα και τη λίμνη Πλαστήρα. Οι μαθητές τις προηγούμενες ημέρες, ξεναγήθηκαν στα  παλιά αρχοντικά και τα αρχιτεκτονικά μνημεία της Αγίας και ενημερώθηκαν για την ιστορία της περιοχής, ενώ είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ψηφιδωτά αλλά και να επισκεφθούν το παραδοσιακό εργαστήρι επεξεργασίας πηλού.

Οι δράσεις των μαθητών θα συνεχιστούν με επισκέψεις σε αποστακτήριο τσίπουρου, σε εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων, με μάθημα παραδοσιακών χορών, ορειβασίας, ξενάγησης στη Λάρισα αλλά και στα παράλια του δήμου Αγιάς.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…