Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2022

Φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία  στον Δήμο Βριλησσίων

Τα θύματα πολέμου στην Ουκρανία, στηρίζει από την πρώτη στιγμή ο  Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης.

Όπως ενημερώνει, μετά την  ανθρωπιστική βοήθεια που κατάφερε να συγκεντρώσει και να αποσταλεί άμεσα στο κέντρο διανομής στην πόλη Τσερνιβτσί,  τώρα  παρέχει φιλοξενία σε πρόσφυγες από την Ουκρανία σε σπίτια που παραχώρησαν δημότες.  Προσθέτει επίσης, ότι τις προσεχείς ημέρες ετοιμάζονται κι άλλα σπίτια για να υποδεχθούν επιπλέον πρόσφυγες,  που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου.

Ο  Δήμος Βριλησσίων ανέλαβε και καλύπτει όλα τα αναγκαία για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των προσφυγικών οικογενειών, από τη σίτιση και τον ρουχισμό, ως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ψυχολογική υποστήριξη, την απασχόληση των παιδιών στις δομές και στα σχολεία του.

Επίσης θα παραδίδονται μαθήματα Ελληνικών από καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οδησσού που πλέον στεγάζεται στον δήμο, ώστε τα παιδιά όλων των ηλικιών που ήδη διαμένουν στην πόλη κι όσα ακόμα θα προσέλθουν έχουν όσο το δυνατόν,  πιο ομαλή προσαρμογή στα σχολεία του Δήμου. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

«Με την ελπίδα να σιωπήσουν τα όπλα και να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα η Ειρήνη στη γείτονα, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα του πολέμου και στους ομογενείς μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που ενισχύετε το «κύμα» ανθρωπιάς και αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά πως η προσφορά και η αλληλεγγύη των Βριλησσιωτών δεν έχει σύνορα», δήλωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…