Άρθρο Localit 07 Ιουλίου, 2014

Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνη Ευρώπη

StockholmΜε τίτλο Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνη Ευρώπη, διοργανώνεται  στις Βρυξέλλες, μεθαύριο Τετάρτη 9 Ιουλίου, διεθνές ειδικό συμπόσιο. Στη διάρκειά του οι συμμετέχοντες, θα αξιολογήσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν κατά τη δημιουργία έξυπνων πόλεων, για βελτιωμένες και βιώσιμες δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες.

Το συμπόσιο, παράλληλα, θα διερευνήσει την ανάγκη για ευέλικτες εταιρικές σχέσεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και μεταξύ διαφόρων βιομηχανιών όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι ενεργειακοί πάροχοι και οι βιοτεχνίες για τη βελτίωση της κινητικότητας, της ενεργειακής κατανάλωσης, της διακυβέρνησης και της κοινωνικής συνοχής στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως σημειώνεται ενόψει της διεθνούς διοργάνωσης, η έννοια των έξυπνων πόλεων ζητεί ευφυείς προσεγγίσεις  για την τοπική οικονομία, την κινητικότητα και το περιβάλλον, με γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των κατοίκων τους.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν πολλαπλασιαστεί  σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τα έργα αλλά και τα προγράμματα που υλοποιούνται, και στο πλαίσιο αυτό, μπορούν να αντληθούν προς αξιοποίηση, χρήσιμες μέχρι τώρα εμπειρίες.

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, κάθε πόλη, πρέπει να παρέχει βελτιωμένες και πιο έξυπνες υπηρεσίες, με επίκεντρο τον πολίτη, υπηρεσίες που να είναι οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμες.

Οι νέες επενδύσεις στους τομείς της έρευνας και των νέων τεχνολογιών, θα έχουν ως επίκεντρο την δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων  για την έξυπνη πόλη σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Στο πλαίσιο αυτό οι εμπειρογνώμονες αλλά και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, αναγνωρίζουν την ανάγκη για ισχυρές συνεργασίες  μεταξύ πόλεων, βιομηχανιών και πολιτών, με στόχο τη βελτίωση της ζωής στις αστικές περιοχές, μέσα από πιο βιώσιμες και ολοκληρωμένες λύσεις.

Πληροφορίες: http://www.publicpolicyexchange.co.uk/events/EG09-PPE2

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Σε επιφυλακή ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα έως και το Δεκαπενταύγουστο το Αυτοτελές Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας…

Ρεπορτάζ 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Θάσο

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί πλέον η φωτιά στη Θάσο. Με το πρώτο φως της…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες,…