Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2013

Έξυπνες Πόλεις 2013

smart citiesΣτο Άμστερνταμ διεξήχθη στις 29 και 30 Μαΐου 2013, το διήμερο συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις. Η πόλη με τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται σε πολλές περιοχές της, στο πλαίσιο της  Smart City επικεντρώνεται στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, σε συνδυασμό με την τροποποίηση της συμπεριφοράς των πολιτών.

Στο συνέδριο, το οποίο επικεντρώθηκε  στις τελευταίες εξελίξεις της βιώσιμης καινοτομίας,  τοπικοί άρχοντες, και εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκές πόλεις,  είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλίες, να ενημερωθούν για μελέτες, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε διαδραστικές συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης,  για τις εμπειρίες, τις καλές πρακτικές και τις προοπτικές που ανοίγονται αναφορικά με τις βιώσιμες κατασκευές, τα έξυπνα δίκτυα, την ηλεκτρονική κινητικότητα, την ηλεκτρονική υγεία  και τις ψηφιακές επενδύσεις.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα όπως η γενική έννοια της έξυπνης πόλης, η εξέλιξη και η πορεία των έξυπνων πόλεων στον κόσμο, οι προοπτικές  και οι προκλήσεις για το μέλλον,  η ανάπτυξη δημιουργικών συμπράξεων, ενώ αναπτύχθηκαν διεξοδικά παραδείγματα έξυπνων πόλεων, σε προγράμματα της Ε.Ε.

http://www.smartcityevent.com/

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Μητσοτάκης: Ειλικρινή συγνώμη προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν – Θα αποδοθούν ευθύνες

«Προσωπική και ειλικρινή  συγγνώμη»  προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό ζήτησε ο πρωθυπουργός…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτήριο της περιφέρειας Αττικής από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο της Συγγρού

Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Συγγρού 15-17 από την ισχυρή…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλειστά πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού

Κλειστά παραμένουν αυτήν την ώρα, σε ένα μεγάλο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης,…