Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2022

Έξυπνες αυτόνομες γωνιές ανακύκλωσης σε 15 σχολεία & βυθιζόμενοι κάδοι βιοαποβλήτων σε 100 σημεία της Καλλιθέας

Έξυπνες αυτόνομες γωνιές ανακύκλωσης σε 15 σχολεία και βυθιζόμενοι κάδοι βιοαποβλήτων σε 100 σημεία της Καλλιθέας με παράλληλη αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εγκρίθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών το έργο, προϋπολογισμού 4.090.422,18€ «Δράσεις για τη χωριστή συλλογή και μεταφορά των παραγόμενων αστικών βιοαποβλήτων και δημιουργία Έξυπνων και Ενεργειακά Αυτόνομων Γωνιών Ανακύκλωσης για την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας στο Δήμο Καλλιθέας»

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • Την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της τοποθέτησης σημείων ανακύκλωσης σε 15 σχολεία της Καλλιθέας. Οι έξυπνες γωνιές ανακύκλωσης θα είναι ενεργειακά αυτόνομες με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων ενώ στα 6 ρεύματα ανακύκλωσης που διαθέτουν θα έχουν διπλή είσοδο ώστε να χρησιμοποιούνται και μέσα από τα σχολεία αλλά και από τους διερχόμενους.
  • Την τοποθέτηση ελεγχόμενων συσκευών φόρτισης βιώσιμων μέσων μετακίνησης που είθισται να χρησιμοποιούνται πολύ από τα παιδιά, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, κ.τ.λ.
  • Την τοποθέτηση 100 σύγχρονων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων βιοαποβλήτων, με ιδιαίτερες τεχνικές δυνατότητες για την πιο αποτελεσματική αποκομιδή και την μεγαλύτερη οικονομία από το λειτουργικό κόστος της υπηρεσίας. Για την συλλογή και μεταφορά πράσινων και οικιακών βιοαποβλήτων το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια δύο οχημάτων, ένα φορτηγό με γερανό και αρπάγη και ένα ακόμη απορριμματοφόρο για τη συλλογή βιοαποικοδομήσιμων απορριμμάτων, χωρητικότητας 14 κ.μ. με σύστημα πλύσης κάδων και μηχανισμό ζύγισης.

Τέλος, πολύ σημαντικές είναι και οι δράσεις ενημέρωσης, για το σύνολο του έργου γύρω από τα ζητήματα της “Ανακύκλωσης”, της “Κυκλικής Οικονομίας”, της “Καθαριότητας” και των “Βιοαποβλήτων”. Πρόκειται για δράσεις που χρησιμοποιούν συνδυαστικά τα κλασικά και τα σύγχρονα μέσα όπως πινακίδες ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης, έντυπο υλικό ενημέρωσης, διοργάνωση και υλοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων και ημερίδας, ευφυείς εφαρμογές για την εκπαίδευση και επιβράβευση αλλά και σχεδιασμό και ανάπτυξη δυναμικού δικτυακού ιστότοπου. Ο σκοπός των δράσεων είναι όχι απλά να παραθέσουν πληροφορίες αλλά να προσφέρουν ερεθίσματα και να επιτύχουν την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση – πληροφόρηση, αλλά και ευαισθητοποίηση στα ζητήματα που προαναφέρθηκαν.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαβούλευση με τους πολίτες για την εκπόνηση του ΣΦΗΟ του Δήμου Αμαρουσίου

Σε διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χερσόνησος: Σύμβαση για έργα αποκατάστασης ζημιών σε δίκτυα άρδευσης του Δήμου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του δικτύου άρδευσης σε περιοχές της…

Βιώσιμες Πόλεις 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάρκο Πασαλίδη, ένα στολίδι για μικρούς και μεγάλους στην Καλαμαριά

Το πάρκο Πασσαλίδη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα της Καλαμαριάς, το οποίο ετοιμάστηκε και παραδίδεται…