Άρθρο Localit 27 Απριλίου, 2022

Εξώδικα σε δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας από τον Δήμο Καλλιθέας

Εξώδικη Διαμαρτυρία – Δήλωση απέστειλε ο Δήμος Καλλιθέας σε δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά, που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας , φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας, για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλλιθέας , διεκδικεί την απόδοση των εισπραχθέντων ύψους 315.000 ευρώ αλλά και 27.300 ευρώ, αντίστοιχα , από τις εν λόγω εταιρείες ενέργειας , που εφαρμόζουν την τακτική της παράνομης παρακράτησης.

Όπως τονίζει ο Δήμος,  όλο το προηγούμενο διάστημα , κινήθηκε άμεσα και απαίτησε με εξώδικη διαμαρτυρία σε ιδιωτικό πάροχο ρεύματος, οφειλές ύψους 305.500 ευρώ.

Τα εξώδικα απεστάλησαν , ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου για να διασφαλιστεί η καταβολή των δημοτικών τελών , που ενώ οι εταιρείες έχουν εισπράξει από τους λογαριασμούς , δεν τα αποδίδουν στο ταμείο του Δήμου.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα αναγκαστεί να προβεί σε υποβολή έγκλησης κατά των εταιρειών και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νόμιμων τόκων.

Επίσης επισημαίνει ότι, στο παρελθόν ανάλογη τακτική , οδήγησε στην ποινική δίωξη και καταδίκη των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ο Δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα τα οφειλόμενα ποσά που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου , απαιτώντας μέσω της νομικής οδού , από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας , την είσπραξη των χρημάτων που παρακρατούνται από τους λογαριασμούς και δεν αποδίδονται στο δημοτικό ταμείο.Προστατεύουμε και εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νάξου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ – Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού

Ξεκίνησε η έκθεση Βιόσφαιρα Κέας, με τίτλο «Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα νέο διαχρονικό μνημειακό σύνολο 18 στρεμμάτων αποδίδει στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου το ΥΠΠΟΑ

Στην περαιτέρω προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου και στην…