Άρθρο Localit 01 Απριλίου, 2015

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ακρόαση για την καταπολέμηση της κλιματική αλλαγής

Ε.Κ κλιματική αλλαγήΗ χρηματοδοτική δράση για τη σωτηρία του κλίματος, βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης ευρωβουλευτών και μελών εθνικών κοινοβουλίων, σε ακρόαση που πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα 30 Μαρτίου, με αφορμή τη  Σύνοδο στο Παρίσι το Δεκέμβριο του 2015.

Οι βουλευτές των κρατών μελών συμφώνησαν ότι η εργασία τους αρχίζει τώρα , εξασφαλίζοντας ότι οι κυβερνήσεις τους θα πάνε στο Παρίσι με τις σωστές θέσεις.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος Τζιοβάνι Λα Βία στην έναρξη της ακρόασης, “η ΕΕ, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα γα την καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής”.

Το οικονομικό σκέλος είναι εξαιρετικά σημαντικό, σημείωσε ο JoLeinen (Σοσιαλιστές, Γερμανία), “Που θα βρεθούν τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που πρέπει να ανακοινωθούν στο Παρίσι;”, ρώτησε.

Για τον Gerben-Jan Gerbrandy (Φιλελεύθεροι, Ολλανδία), “αν οι πλούσιοι δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τότε οι φτωχότεροι δεν θα ενδιαφερθούν να φτάσουν τους στόχους για την μείωση των εκπομπών αερίων”, δήλωσε.

Ο Bas Eickhout (Πράσινοι, Ολλανδία), από την πλευρά του υποστήριξε ότι στη Σύνοδο του Παρισιού πρέπει να πάνε και οι υπουργοί οικονομικών των χωρών και συνέχισε λέγοντας ότι “η χρηματοδότηση θα καθορίσει αν θα υπάρχει συμφωνία ή όχι”. Επίσης, δήλωσε ότι αν οι αναπτυγμένες χώρες δεν δώσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο που έχουν ήδη υποσχεθεί, τότε θα καταρρεύσει όλη η “κλιματική διπλωματία”..

“Το Παρίσι από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα”, δήλωσε ο Επίτροπος για την Περιβαλλοντική Δράση Miguel Arias Cañete επισημαίνοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια και να εφαρμοστεί από τις περιφέρειες. Από δε την γαλλική πλευρά, η Γερουσιαστής Fabienne Keller εξέφρασε την αποφασιστικότητα της χώρας της για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας στο Παρίσι.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στο Δήμο

Ένα πρότυπο Κέντρο Ημέρας, το οποίο θα εξυπηρετεί τα άτομα που νοσούν από άνοια και…

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζωγράφου: Ελαφρύς τραυματισμός εργαζόμενης στην Καθαριότητα του Δήμου

Ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει πως τα ξημερώματα σημειώθηκε ατύχημα, με τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα του…

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την οικονομική προοπτική του Δήμου Αθηναίων

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου του Δήμου Αθηναίων…